Skocz do zawartości
miniek

ciekawy moduł logowania

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny moduł logowania dla klientów do sklepu.

Dołączona grafika

 

 

Do pobrania na stronie gdzie znajdziesz kilka dodatkowych modułów.

 

Na razie mam problem z tym modułem pod 1.4 :/ ale już wgrywam sobie 1.3 żeby sprawdzić czy będzie ładnie działało, bo demo wygląda całkiem obiecująco.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

fajnie - 1.4 jest beta wiec może nie działać :D

Na 1.4 też działa jak się pokombinuje ale ogólnie beta jest jeszcze beNa 1.3 działa wdrożyłem już kilka tych modułów w produkcyjnych sklepach na 1.3 i działa bez problemuNiestety aby dopasowac do polskiej wersji językowej trzeba trochę modyfikacji w kodzie wprowadzić.Modulik w akcji można tu zobaczyć ;)http://sklep.qqkids.pl - na moim ciągle experymentalnym sklepie opartym na preście ;)Jeżeli kogoś interesuje to mogę udostępnić ten moduł - jest tylko jeden warunek - link zwrotny do mojego experymentalnego sklepiku ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Super, dziękuję pięknie! :)Mozna zaoszczędzić sporo miejsca w blokach ;)na 1.3.5 działa superzauwazyłem jednak, że po zlikwidowaniu bloku "moje konto" w tym module nie wyświetla się:"Moje punkty lojalnościowe""Moje powiadomienia""Moje listy życzeń"W samym module nie znalazłem takiej opcji, a jedyne co zmieniałem to kolorystyka.edit2:co lepsze, zauwazyłem, że po ponownym zainstalowaniu modułu "moje konto" też nie ma tam tych linków. Dopiero po kliknięciu na nazwę bloku "moje konto" wyświetla się pełna lista.rozwiązane:musiałem jeszcze raz zainstalować te moduły (program lojalnościowy itp)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
;) Dlatego pisałem, że trzeba pokombinować w kodzie żeby wszystko na polskiej wersji śmigało ;) na FR wersji działa bez problemu na każdej wersji presty 1.3.x bez względu na to jakie moduły są uruchomione a niestety na polskiej wersji nie ;) - i nie mam pojęcie why :mrgreen:

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Trzeba w tym przypadku pamiętać, żeby blok mojego konta usunąć tylko w pozycjach, a nie odinstalowywać ;)Co do kompatybilności-zapewne jak większośc modułów nie jest przystosowana do PL. Robią to goście zagraniczni, więc angielski i kraj pochodzenia gościa to dwa podstawowe języki, reszta nieważna ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Trzeba w tym przypadku pamiętać, żeby blok mojego konta usunąć tylko w pozycjach, a nie odinstalowywać ;)Co do kompatybilności-zapewne jak większośc modułów nie jest przystosowana do PL. Robią to goście zagraniczni, więc angielski i kraj pochodzenia gościa to dwa podstawowe języki, reszta nieważna ;)

Tak swoją drogą to popraw ten modulik z popupem na jGrowl-notification (zmień kolorek coś) albo zmień rozmiar
bo zasłania ten panelik i zonk bo klikasz na plusik a tu panel sie nie wysuwa ;) takie usability

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Trzeba w tym przypadku pamiętać, żeby blok mojego konta usunąć tylko w pozycjach, a nie odinstalowywać ;)Co do kompatybilności-zapewne jak większośc modułów nie jest przystosowana do PL. Robią to goście zagraniczni, więc angielski i kraj pochodzenia gościa to dwa podstawowe języki, reszta nieważna ;)

Tak swoją drogą to popraw ten modulik z popupem na jGrowl-notification (zmień kolorek coś) albo zmień rozmiar
bo zasłania ten panelik i zonk bo klikasz na plusik a tu panel sie nie wysuwa ;) takie usability
Nie wiem o czm mówisz. Tam jest tylko jedna linijka tekstu i link, nie ma żadnego plusika (*ja go nie widzę), tylko krzyżyk do zamknięcia ;)Dla spokojności zapytam, czy chodzi o okiekno pop-up z tekstem:"Zapraszamy serdecznie do odwiedzenia naszego bloga!Blog ES-Mot"Jeśli tak, to mówimy o tym samym i jest tak jak napisałem ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Trzeba w tym przypadku pamiętać, żeby blok mojego konta usunąć tylko w pozycjach, a nie odinstalowywać ;)

 

Co do kompatybilności-zapewne jak większośc modułów nie jest przystosowana do PL. Robią to goście zagraniczni, więc angielski i kraj pochodzenia gościa to dwa podstawowe języki, reszta nieważna ;)

Tak swoją drogą to popraw ten modulik z popupem na jGrowl-notification (zmień kolorek coś) albo zmień rozmiar
bo zasłania ten panelik i zonk bo klikasz na plusik a tu panel sie nie wysuwa ;) takie usability
Nie wiem o czm mówisz. Tam jest tylko jedna linijka tekstu i link, nie ma żadnego plusika (*ja go nie widzę), tylko krzyżyk do zamknięcia ;)

Dla spokojności zapytam, czy chodzi o okiekno pop-up z tekstem:

"Zapraszamy serdecznie do odwiedzenia naszego bloga!

 

Blog ES-Mot"

 

Jeśli tak, to mówimy o tym samym i jest tak jak napisałem ;)

O tym samym

Po wejściu na stronę otwiera ci się pop-up w div-ie, który to div zasłania ci tą ikonkę + i nie działa na niej focus czyli nie da się kliknąc w tego plusika aby rozwinąć panel ;)

 

zmień css

 

na np.

 

div.jGrowl.center {

left: 25%;

top: 0;

width: 40%;

}

 

 

i będzie ładnie ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Dalej mi się wydaje, że nie mówimy o tym samym dlatego wstawiam screen jak to wygląda u mnie i powiedz dokładniej o co chodzi:

 

http://images40.fotosik.pl/551/47dda93d94475b83.jpg

 

żadnych ikonek mi nie zasłania. Próbowałem na FF, operze i IE.

Może tak będzie prościej

 

Dołączona grafika

 

Uploaded with ImageShack.us

 

 

jednak zasłania ;) i czym mniejsza rozdzielczość tym bardziej zasłania ;) - no chyba ze sklep masz zrobiony dla ludzi, którzy mają ustawione wysokie rozdzielczości ekranu

u mnie na 1280x800 jak widać zasłania ;)

 

podsumowując - na fotce ta ciemno fioletowa ramka to div w którym jest umieszczony ten pop-up i ma on rozmiary ustawione na % nie px - w tej chwili masz szerokość ustawioną na 50% co powoduje to, że nakłada się na część panelu - powodując tak jak pisałęm brak focusa na ikonce +.

 

Myślę, że zrozumiale napisałem ;)

 

No i musisz pamiętać o tym, że sprawdza się nie tylko na różnych przeglądarkach ale niestety także przy różnych rozdzielczościach a przy sklepie jest to zdecydowanie bardziej ważne niż przy zwykłych stronach bo każdy, kto wejdzie na stronę sklepu i zobaczy że coś jest rozjechane lub coś jest nie tak ucieka a to zawsze jest potencjalny klient.

Swoją drogą - nie wiele jest osób tworzących sklep,pamiętających lub mających świadomość o czymś takim jak usability - no ale to już insza inszość ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Sprawdzałem na wszystkich rozdzielczościach i jest ok.W każdym razie-co to za problem? Po to jest krzyżyk, żeby zamknąć. Bez zamknięcia i tak sie nie zarejestrujesz, bo będzie zasłaniało pole rejestracji. Zamykasz i już

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Sprawdzałem na wszystkich rozdzielczościach i jest ok.W każdym razie-co to za problem? Po to jest krzyżyk, żeby zamknąć. Bez zamknięcia i tak sie nie zarejestrujesz, bo będzie zasłaniało pole rejestracji. Zamykasz i już

Nie rozumiemy się - przy otwartym pop-upie nie rozwiniesz panelu bo część diva odpowiedzialnego za wyświetlenie pop-upa zasłania ikonkę + i tyle - no ale skoro uważasz, że jest ok ;) to pewnie tak jest ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

No nie rozumiemy się-okienko pop up ma krzyzyk służący do zamknięcia okienka pop up. Po to on tam jest, żeby po przeczytaniu wiadomości użytkownik zamknał okienko i cieszył się pełną dostępnością strony.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

No nie rozumiemy się-okienko pop up ma krzyzyk służący do zamknięcia okienka pop up. Po to on tam jest, żeby po przeczytaniu wiadomości użytkownik zamknał okienko i cieszył się pełną dostępnością strony.

No dobra czyli zakładasz, że twój potencjalny klient ma taki sam sposób myślenia? - ok twój sklep a to co napisałem to tylko sugestie :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

W związku z tym ,iż sporo osób mnie molestuje (hehe generując trafik na moim małym sklepiku) udostępniam moją wersję modułu

blockslides - działa napewno na preście 1.3.1 i 1.3.2 na pozostałych nie wiem nie sprawdzałem - moduł powinien działać też na prescie 1.4

 

http://www.megaupload.com/?d=C3NDBHY6

 

W razie problemów z instalacją i uruchomieniem mogę oczywiście pomóc ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

... W razie problemów z instalacją i uruchomieniem mogę oczywiście pomóc ;)

Witam,od niedawna, z lepszym lub gorszym skutkiem próbuję swoich sił z Prestą. Ściągnąłem więc ten moduł, zainstalowałem i nic.Mam Prestę w wersji 1.3.6.0 z templatką DDLX, może mi ktoś powiedzieć co z tym modułem nie tak robię.http://shobby.vot.pl/sklep/ (na razie testowy)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

... W razie problemów z instalacją i uruchomieniem mogę oczywiście pomóc ;)

Witam,

od niedawna, z lepszym lub gorszym skutkiem próbuję swoich sił z Prestą.

Ściągnąłem więc ten moduł, zainstalowałem i nic.

Mam Prestę w wersji 1.3.6.0 z templatką DDLX, może mi ktoś powiedzieć co z tym modułem nie tak robię.

http://shobby.vot.pl/sklep/ (na razie testowy)

Pozwolę sobie zacytować sam siebie ;)

 

działa napewno na preście 1.3.1 i 1.3.2 na pozostałych nie wiem nie sprawdzałem

 

na 1.3.6.0 nie sprawdzałem bo jakoś nie mam zaufania do tej wersji i jak na razie jak dla mnie najstabilniejsza jest wersja 1.3.1.1

 

Później zerknę 1.3.6.0 i sprawdzę dlaczego nie działa nie działa

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Więc tak

Na preście 1.3.6.0 także działa - przynajmniej na czystej instalce

 

A aktywowałeś i skonfigurowałeś moduł? -> PS Natsu

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

...

 

A aktywowałeś i skonfigurowałeś moduł? -> PS Natsu

Niestety nie :oops:
;)

 

a tak swoją drogą te templetki DDLX też są ciekawe i zawsze jakieś problemy z nimi są

 

Jeżeli masz moduł zainstalowany i skonfigurowany a on się nie wyświetla to sprawdź pozycję modułu - powinien być w Header of pages

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

To jeszcze pytanie. Skąd dorwać ten moduł PS Natsu ? :roll: Nie wiem jakie tam z nimi problemy są ale akurat ta jedna mi się spodobała więc ją lekko przerobiłem, wymaga jeszcze trochę zmian ale kombinuję dalej. :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

To jeszcze pytanie. Skąd dorwać ten moduł PS Natsu ? :roll: Nie wiem jakie tam z nimi problemy są ale akurat ta jedna mi się spodobała więc ją lekko przerobiłem, wymaga jeszcze trochę zmian ale kombinuję dalej. :D

No już go masz skoro piszesz, że się nie wyświetla ;) - tak się nazywa ten moduł - PS Natsu v2 - Blok logowania Slide jQuery v1.3

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się

Komentowanie zawartości tej strony możliwe jest po zalogowaniu



Zaloguj się



  • Przeglądający

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Aktywni użytkownicy

    Nikt jeszcze nie otrzymał reputacji w tym tygodniu.

  • Statystyki forum

    • Tematów
      7 778
    • Postów
      37 069
×