Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam taki problem. Mieszkam w Polsce i chcę mieć sklep po polsku. Mam zainstalowaną od początku wersję 1.6.1.24 w USA z amerykańską templatką. Wybrałem język domyślny polski w profilu użytkownika. Zaimportowałem polski localization pack i wybrałem Default language Polski (Polish). Przeszedłem do Translations i wybrałem: Modify Translations -> Select your language -> Polish, wybrałem default-bootstrap i poinstalowałem na wszystkich Type of translation język polski oraz wybierając moją templatkę "theme1436" też tłumacząc wszystko na polski. Potem, aby się upewnić, że mam aktualną wersję języka polskiego wybrałem jeszcze Update Language -> Polski i zaakceptowałem uaktualnienia. 

Pomóżcie, co mogę jeszcze zrobić aby zadziałał język polski, bo nigdzie nie działa, ani w panelu admina ani od frontu sklepu. Wszystko jest po angielsku zamiast po polsku.

Dziękuję z góry.

Zrzut ekranu 2019-12-9 o 15.58.08.png

Zrzut ekranu 2019-12-9 o 15.59.11.png

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

W "Translations" wybieram "Type of translation" np. "Back office translations" a w "Select your language" wybieram "Polski (Polish)", klikam w prawym dolnym rogu "Modify" i pojawia się wynik w postaci grup tłumaczeń, gdzie są wylistowane tłumaczenia: po lewej stronie okienka po angielsku i ich odpowiednik po polsku po prawej stronie.  Jest ich w sumie z kilkaset. Niemniej, zaczynam tłumaczyć wszystko ręcznie bo okazało się, że część haseł jest potłumaczona a lwia część nie. Skrypty bardzo często otwierają się z pustymi miejscami do wpisywania tłumaczeń i wtedy takie puste miejsce jest zaznaczone na różowo. Dziwi mnie tylko fakt, że chociaż część tłumaczenia powinna być widoczna w od frontu albo od strony admina. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się



  • Podobna zawartość

    • Przez quendi
      Witam, jeśli ustawiamy promocję, cenę specjalną to na stronach sklepu pokazuje się stara cena oraz procent. Czy można zamiast tego wyświetlić jakoś różnicę, aby otrzymać coś w stylu: "Oszczędzasz XX zł!"
    • Przez julord
      Witam tu znowu ja
       
      Po wielu godzinach żmudnej pracy w bez snu 
       
      1.przeniosłem pliki na serwer
      2.stworzyłem bazę danych w phpmyadmin i importowałem wszystko z localhosta
      3.zmieniłem dane w config/settings.inc.php na działające
      4.zmieniłem dane w tabeli ps_shop_url
      5.dobrze zmieniłem plik htaccess
       
      Jakimś cudem wszystko zaczeło działać 
       
      Ale tak wygląda strona: rosablanka.com
       
      Na angielskiej wersji językowej wszystkie zdjęcia ładują się poprawnie lecz jak widzicie na polskiej się nie ładują
      oraz jak kliknę odnośnik na polskiej wersji to pisze że strona jest niedostępna
       
      Ps.
      Dzięki za wielkie wsparcie, bo bez tego forum niczego bym nie zrobił mam nadzieje że niedługo też będę mógł komuś pomóc w podobnych sytuacjach.
       
      Pozdrawiam julord
    • Przez JanuszA
      Prestashop 1.6.1 multistore.
      Używam Chrome.
      W Back Office zniknęło górne (poziome) menu.
      Jeżeli przełączę na menu z lewej strony jest ok.
      Sprawdzałem dla innych pracowników jest podobnie.
      Sprawdzałem w pozostałych przeglądarkach (Firefox, IE, Opera) - tam jest ok.
      Niby to drobiazg, ale nie chciałbym, by był to początek większych problemów.
      Odkryłem za to, że pojawiło się to menu rozwijane po kliknięciu na kropeczki pod avatarem, ki diabeł?
      Ma ktoś pomysł jaki to błąd? 

    • Przez foka666
      Witam
       
      Mam problem bo znikneło mi przełączanie produktów i możliwość sortowania niewiem do tego na którym etapie
       
       
      http://vps122459.ovh.net/22-butle


      Login artur haslo Lipaar
       
      Tak samo jest problem z sortowaniem 
       
      jeżeli np. adres ma postać

      http://vps122459.ovh.net/23-stalowe?selected_filters=page-1
      http://vps122459.ovh.net/23-stalowe?selected_filters=page-2


      To działa ale muszę to ręcznie wklepać
       
      ps. bardzo chętnie podejmę współpracę jako firma z jakąś mądrą głową w zakresie prestashop oczywiście odpłatnie. Generalnie z małymi zeczami sobie radzę ale zostało 30 dni do otwarcia sklepu pod
       
      www.okean.pl a my w proszku
    • Przez Dorotqa
      Hej,
      mam problem, strona nie ma cache, ale niekiedy zdarza się tak, że kupując produkt i zatwierdzając, nie dodaje się on do koszyka. Nie dzieje się tak zawsze i problem ustaje gdy czyści się ciasteczka. Strona http://test.campus.com.pl . Ktoś ma pomysł?
       
       
  • Przeglądający

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Aktywni użytkownicy

    Nikt jeszcze nie otrzymał reputacji w tym tygodniu.

  • Statystyki forum

    • Tematów
      7 761
    • Postów
      37 045
×