Skocz do zawartości


  • Podobna zawartość

    • Przez skiracecenter
      Problem jak w temacie, nie mam pojęcia co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. 
      Zmienił się już po raz drugi od dwóch miesięcy..
      Używam programu eMagioc One do zarządzania treścią, ale nie mogę znaleźć tam żadnych tego typu ustawień.
       
      Jakieś pomysły?
    • Przez tiger76k
      witam,
      jestem osobą początkującą, używam Prestashop 1.7.2 Chciałbym zapytać jak powinny wyglądać nazwy produktów, a jak kategorycznie nie
      BMW - X5, srebrny
      BMW - X5 Srebrny
      BMW X5 Srebrny

      innymi słowy czy w nazwach można stosować znaki specjalne jak ! , - 
       
       
    • Przez Netteria.NET
      Witam
      Chcę zmienić w paginacji linki z ?page=2 na /2/ i tak dalej. W pliku pagination.tpl zrobiłem sobie w prosty sposób 
      {if $page.page===1}       href="{$page.url|replace:'/?page=1':'/'}" {else}       href="{$page.url|replace:'?page=':''}/" {/if}
      nie wiem jednak jak zrobić aby te linki działału bo oczywiście teraz dostaję 404. Kombinowałem w .htaccess ale  nie to. Pewnie to w kontrolerze trzeba zmienić i wrzucić do overwrite ale nic jakoś na ten temat nie mogę znaleźć
      Może ktoś coś podpowie. Bedę naprawdę wdzięczny.
    • Przez KonradoMoreno
      Witam mam pytanie jak usunąć lub zamienić na inny tekst "Shop powered by PrestaShop." w google, od razu zaznaczam że zmieniłem to w Preferencje>SEO>index na mój tekst a potem w Zaawansowane>Wydajność wyczyściłem pamięć podręczną i wymusiłem kompilacje. Pracuje na wersji 1.6.16

      EDIT:
      Przeczytałem że google i inne serpy potrzebują trochę czasu żeby przetrawić zmianę jeśli ktoś jest w stanie to potwierdzić temat do zamknięcia :)
    • Przez Netteria.NET
      Witam
      Mam taki problem. Zainstalowałem sobie do testów na serwerze NAS prestashop 1.7.3. Jest to dziewicza instalka zatem nic tam namieszane na pewno nie jest. Domyślnie adres url do marek jest sklep/brand a ja chcę zrobić aby wczytywało marki też dla adresu sklep/brand/ Zacząłem kombinować wymuszenie w .htaccess ale ciągle nie było żadnego efektu (oczywiście czyściłem pamięć podręczną). W końcu zastanowiłem się czy aby na pewno w tym pliku grzebię co trzeba (oczywiście grzebałem w .htaccess w głównym katalogu) i na próbę wszystko z niego wywaliłem. I z zdziwieniem stwierdziłem że sklep sobie dalej działa jak działał (a chyba nie powinien bez tego pliku). 
      Co może być powodem? I jak wymusić ten ukośnik na końcu?
  • Przeglądający

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Aktywni użytkownicy

    Nikt jeszcze nie otrzymał reputacji w tym tygodniu.

  • Statystyki forum

    • Tematów
      7 770
    • Postów
      37 073
×