Skocz do zawartości
pat2

Usunięcie pustego pola pomiędzy kategorią a produktami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nie mogę dać rady, chciałbym usunąć to puste pole które pojawia się pomiędzy nazwą kategorii/podkategorii a produktami. Obawiam się że klienci bez przewinięcia strony mogą pomyśleć że kategoria jest pusta.

 

Presta 1.7.2.4

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ok, to daj tak:

<div class="block-category card card-block hidden-sm-down" style="min-height: initial;">

fast edit: Generalnie to tam trzeba wstawić if-a sprawdzającego czy istnieje cover. Jeśli nie, to div.category-cover powinien dostać display: none.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się

Komentowanie zawartości tej strony możliwe jest po zalogowaniu



Zaloguj się



  • Podobna zawartość

    • Przez adriankabat32
      Witam. Dopiero co zacząłem z prestą i nie będę ukrywał że zależy mi na dość szybkiej edycji szablonu presty, Szablon to NEXT, problem w tym że przeszukałem wszystkie pliki i nigdzie nie mogę znaleźć. 
      Po 1. Są stronie pod produktami wyświetla mi się coś takiego jak add-4 i add-5 nie wiem jak się tego pozbyć 
      Po 2. Na stronie głównej wyświetla mi się w produktach ADD TO CART zamiast " dodaj do koszyka" 
      Po 3. Na stronie widnieje napis " FEATURED PRODUCTS " nie wiem gdzie w plikach zmienić jego nazwę, albo go usunąć, ale raczej zmienić nazwę.
      Po 4. Na dole strony jest jest ten czarny obrazek z jakimś napisem, chciałbym się go pozbyć, albo do z edytować, jednak w plikach nigdzie nie widzę w żadnej linijce tego napisu. 
      Czy byłby ktoś w stanie mi pomóc ? poniżej wstawiam zdjęcie jak to wygląda. Pozdrawiam i liczę na pomoc.
      https://zapodaj.net/d96b808011130.png.html
    • Przez skiracecenter
      Mam mały problem - menu nachodzi na sąsiedni element - slider zdjęć.
       
      Gdzie ustawić, żeby slider zaczynał się poniżej menu, a nie nachodził jedno na drugie?
       
      https://skiracecenter.pl/
       

       
       
    • Przez Dronoid
      Cześć !
       
      Kupiłem kilka dni temu szablon do Prestashop 1.7 i po uaktywnieniu go w świeżo zainstalowanej Preście widoczne są 2 nowe pozycje w panelu IMPROVE. (Chwilowo zostawiłem wszystko w języku angielskim, żeby wykluczyć przyczyny wynikające z tłumaczen.) Konkretnie : Ps Blog Management i Page Builder. Jest tez nowe rozwijalne menu "Theme Control" na samej górze. Podejrzewam, że właśnie w tych opcjach znajduja się możliwości customizowania wyglądu tego szablonu. Niestety po wybraniu tych specyficznch opcji np Page Builder, dostaje komunikat : 
       
      Page Builder Editor - Create New A Profile
       
      Access denied.
       

       
      Stworzyłem 2 nowe profile w Advanced parameters->Team->Profiles z różnymi poziomami uprawnien, ale nic sie nie zmieniło. 
       
      Przeoczyłem coś oczywistego czy ten szablon może mieć błędy ? Zainstalowałem ten szablon lokalnie (WAMP) i ten problem nie wystepuje. Czy moze to być związane z jakimiś prawami dostępu, czy ograniczeniami serwera ?
    • Przez Maggs
      Witam serdecznie,
       
      Jestem w trakcie realizacji strony w oparciu o prestashop 1.6.1.11.
       
      Mam ogromny problem z instalacją nowego szablonu na stronie.
       
      Wgrywając nowy szablon, strona zmienia wygląd lecz nie jest to ten szablon który został przeze mnie wgrany na stronę.
       
      Próbowałem kilkakrotnie instalacji sklepu, podmieniałem aktualnie pobrany szablon do folderu default-bootstrap, wgranie za pośrednictwem admina, wrzucałem na serwer do folderu THEME, lecz w dalszym ciągu nie jest to ten szablon który został przeze mnie wybrany.
       
      Instalację szablonu wykonuję zgodnie z instrukcją presty - wraz z wgraniem miniatur.
       
      Szablon powinien wyglądać w ten sposób https://www.templatemonster.com/demo/51683.html
       
      A wygląda w ten sposób http://pixelio3d.pl/
       
      Miniaturki oraz grafiki zostały załadowane ze starego szablonu, pomimo tego że nie ma go w folderze THEME - aktualnie jest zastąpiony przez ten nowy.
       
      W jaki sposób to poprawić? 
       
      Proszę o pomoc.
       
      Pozdrawiam
  • Przeglądający

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Aktywni użytkownicy

    Nikt jeszcze nie otrzymał reputacji w tym tygodniu.

  • Statystyki forum

    • Tematów
      7 771
    • Postów
      37 074
×