Skocz do zawartości
daars_pl

Moduł wyszukiwarki lub modyfikacja presta 1.7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś jest w stanie polecić moduł sprawnej wyszukiwarki produktów, lub ew. możliwość modyfikacji standardowej ?

Tak aby przy produktach typu VR-50HD nie było kłopotu znalezienia go przy frazach 'vr50hd' 'vr 50hd' 'vr 50 hd' 'vr50-hd' 'vr50' itp. opcje wpisywania z odstępami, myślnikami i bez ?

I żeby wyszukiwarka nie wyświetlała dodatkowo wielu niepotrzebnych produktów, które wcale nie mają takiej frazy w nazwie czy kategorii ? Ustawienia wag w panelu adm. nic nie dają.

Pozdrawiam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Hej wszystko tutaj zelży od wymagań, jeden klient chce aby wyszukiwało tylko po specyficznej frazie inny aby ją rozbijało i zwracało wszystko co pasuje.

Dużo też zależy jak wyglądają opisy, trzeba pamiętać o indeksowaniu produktów do wyszukiwarki.

Jeśli chodzi o modyfikację domyślnego mechanizmu pod konkretne potrzeby chętnie pomogę, możesz napisać na PW.

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Kiedyś wystarczyło coś takiego:

? ' \''.pSQL(Tools::substr($word, 1, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\''
: '\''.pSQL(Tools::substr($word, 0, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\''

zamienić na:

? ' \'%'.pSQL(Tools::substr($word, 1, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\''
: '\'%'.pSQL(Tools::substr($word, 0, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\''

:)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

A gdzie zmieniałeś?

...e... no tak to jest jak się nie czyta post #1, pupa ze mnie.

To co powyżej powoduje, iż wyszukiwarka znajdzie  produkt VR-50HD gdy szukacz wpisze np: R-50, -50H, -50HD.

Sorry, że nie na temat. :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się



  • Podobna zawartość

    • Przez Luks
      Dołącz do największej ekipy specjalistów PrestaShop w Polsce! 
      Pod skrzydłami Waynet - platynowego partnera PrestaShop - pomóż w rozwoju eCommerców opartych na tym systemie w Polsce i za granicą. 
      Do Twoich obowiązków należeć będzie:
      -Doprecyzowanie zakresu zadań zlecanych przez klientów
      -Opisywanie zadań programistom i koordynacja ich pracy
      -Weryfikacja poprawności realizacji zadań przez programistów
      -Doradztwo klientom w zakresie możliwości systemu PrestaShop
      Wymagania:
      -Doświadczenie w pracy z PrestaShop
      -Doświadczenie w pracy z klientami i programistami
      -Umiejętność analizy wymagań klienta i przekładania ich na funkcjonalności PrestaShop
      -Umiejętność prowadzenia podstawowych testów funkcjonalnych
      -Zdolność do pracy z wieloma klientami
      -Język angielski (lub inny język obcy)
      Oferujemy:
      -Stałą pracę w biurze w Krakowie
      -Wynagrodzenie do 6000 zł netto B2B (także możliwość UoP lub zlecenie)
      -Szkolenia wewnętrzne z IT / eCommerce / PrestaShop 
      -Dobrze zorganizowane środowisko pracy 
      Prosimy o zgłoszenia na: rekrutacja@waynet.pl. W zgłoszeniu prosimy o podanie swojego doświadczenia z PrestaShop i z IT.
    • Przez Bartosh
      Witam,
      Natrafiłem na bardzo dziwny przypadek i może ktoś się z nim już kiedyś zmagał i zna rozwiązanie problemu, bo ja powoli zaczynam rozkładać ręce :(
      Dokładniej chodzi o to, że mimo ustawienia rabatu danemu produktowi w cenie specyficznej (zal1.jpg), na sklepie wyświetla on uparcie cenę bazową - niezależnie jak ustawimy cenę specyficzną w panelu. 
      Wiem na pewno, że nie jest to wina templatki - przełączałem widoki na różnych templatkach - także na bazowej presty i nadal był problem. Najgorsze, że problem pojawił się nagle, wszystko działało na wielu produktach i nagle dla nich wszystkich przestało wyświetlać ceny po rabacie. Dodam, że nie były instalowane żadne dodatki w tym czasie, które ewentualnie mogłyby spowodować posypanie się czegokolwiek.

    • Przez Actuna
      Świeża instalacja w wersji 1.6.1.20, włączony multisklep, php5.6 (opcjonalnie mogę wyżej tylko na 7.0, 7.1),
      domyślny szablon, dwa języki PL, EN.
      Objaw: Po instalacji np modułu dowolnego (np: Block CMS, Blok informacji kontaktowych, Blok Lubie to na FB, )
      w administratorze ładnie mogę po zmieniać treści, ustawienia ...
      Pierwsze wejście na stronę sklepu -> wszystko pojawia się poprawnie, 
      ale jak dam odśwież ekran, to pojawiają się domyślne teksty ... i tak z każdym modułem,
      raz j=na jakiś czad odświeżania pojawią się prawidłowe treści.
      Po zmianie danych w modułu, kolejne odświeżenie strony jest prawidłowe, kolejne już nie ...
      Co próbowałem:
      1 - wyłączenie cache = brak problemu
      2 - przebudowanie cache z poziomu administratora = pierwsze wejście prawidłowe, kolejne z nieprawidłową wartością
      3 - ręczne usunięcie plików cache = pierwsze wejście prawidłowe, kolejne z nieprawidłową wartością
      4 - od instalowanie modułu, ponowna instalacja i konfiguracja = pierwsze wejście prawidłowe, kolejne z nieprawidłową wartością
       
      Jakiś cyrk ... mam problem z różnymi modułami, skończyły mi się pomysły gdzie może być problem.
       
      W ramach podejścia nie standardowego zauważyłem, że edycja plików *.tpl danego modułu w katalogu szablony sklepu, 
      taka jak dodanie pustej linii, spacji i zapisanie pliku, rozwiązuje problem do czasu kolejnej zmiany w danych danego modułu.
      (cache włączone).
      Powyższe rozwiązanie traktuje jako obejście problemu, a nie jego rozwiązanie,
      prawdopodobnie problem jest błachy. 
    • Przez AnkaW
      Witam
      Ponownie natknęłam się na problem z którym nijak nie wiem co począć. Z zewnętrznej aplikacji chcę ściągnąć dane na temat produktu. Oczywiście uwierzytelniam się itd.
      Mam /api/products/{id_produktu} ale:
      - cena jaką mi przesyła jest jakaś całkiem absurdalna, na pewno nie jest to aktualna cena,
      - nie mogę odczytać przyjaznego linku do produktu.
      Co robię nie tak albo gdzie to w ogóle mogę zmienić aby mi się wysyłały poprawne dane? Szukałam ale chyba jako początkującą mnie to przerasta:(
      pozdrawiam
      Anka
    • Przez AnkaW
      Cześć
      Wybaczcie początkującej ale mam pewnie banalny problem jednak jakoś nie mogę znaleźć rozwiązania.
      Zaczęłam budować własny moduł. Działanie modułu polega na wypełnieniu pół formularza, przejściu dalej, kolejny widok i na podstawie poprzedniego formularza wyświetlam kolejny formularz, i tak do czwartego kroku finalnego gdzie na podstawie ostatniego formularza wyświetlam produkty i mogę je dodać do koszyka.
      To moja pierwsza próba z samodzielnym pisaniem modułu przepraszam więc za może błahe pytanie.
      Jak przejść w obrębie tego modułu między kolejnymi widokami?
      Mam zrobiony kontroler w controllers/front o nazwie widok1.php do tego mam views/templates/front pliki skladak.tpl (to takie główne opakowanie) i widok1.tpl. W skladak.tpl mam include widok1.tpl zrobiony. I jak teraz przejść dalej do kolejnych widoków? Wiem że jestem może głupia blondynka ale nie mogę do tego dojść.
      Anka
  • Przeglądający

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Aktywni użytkownicy

    Nikt jeszcze nie otrzymał reputacji w tym tygodniu.

  • Statystyki forum

    • Tematów
      7644
    • Postów
      36796
×