Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę Was o pomoc.
Dzisiaj rano nagle przestały działać zamówienia z koszyka w moim sklepie. Wygląda to tak, że można produkt wrzucic do koszyka, ale po wcisnięciu guzika "Przejdź do realizacji zamówienia" przechodzi się do strony głównej a nie do formularza zamówienia.
W nocy moja firma hostingowa wprowadzała jakieś zmiany na serwerze (między innymi zmieniali hosty, ale twierdzą, że nie powinno to spowoodować zmian w moim sklepie. Ja nic w sklepie nie zmieniałem, jeszcze wczoraj wszystko działało normalnie.
Zaczynam tracić klientów, pomóżcie, proszę.
Presta 1.6.1.11
 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

apopo pl

W międzyczasie ustaliłem, że po wyłączeniu przyjaznych linków moduł koszyka/zamówień zaczyna działać prawidłowo, ale po ponownym włączeniu znowu przestaje działać. Zmiana przekierowań z 301 na 302 oraz z 302 nq 301 nic nie daje. Pamięć podręczna oczywiście wyczyszczona. W tej chwili zamówienia działają, ponieważ mam wyłączone przyjazne linki.

 

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

skoro nie podajesz linku do sklepu, a my tu nie mamy szklanych kul - to napiszę standardową formułkę - "poszukaj na forum - ten temat był poruszany wiele razy" a przyczyn może być milion

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Przecież podałem link: apopo pl

Pisałem też, że aktualnie zamówienia działają, ponieważ mam wyłączone przyjazne linki, (musiałem wyłączyć, ponieważ przy włączonych nie działają zamówienia).

Właśnie dzisiaj dostałem ostrzeżenie od google, że mi zablokują kampanie adwords, ponieważ nie działają podane linki.

Wszystko zaczyna mi się sypać przez ten błąd.

 

Edytowane przez mirekch65
zmiana linku

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Właśnie dokonałem kolejnego odkrycia; zamówienia nie działają tylko przy jednym kroku i przy włączonych przyjaznych linkach (w pięciu krokach działają, nawet przy włączonych przyjaznych linkach).

Nic już nie rozumiem, co mają przyjazne linki do formularza zamówień, i dlaczego formularz działa przy ustawieniu 5 kroków a przy ustawieniu jednego nie działa.

Zależy mi na formularzu w jednym kroku, dlatego proszę Was o jakieś sugestie, co jeszcze mógłbym sprawdzić.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się

Komentowanie zawartości tej strony możliwe jest po zalogowaniu



Zaloguj się



  • Podobna zawartość

    • Przez mirin
      Witam,
      Mam problem z wyborem sposobu dostawy. Chciałbym, aby była możliwość wyboru jednego kosztu dostawy dla wszystkich produktów. Aktualnie wygląda to tak, że dla każdego produktu z koszyka można wybrać inny koszt dostawy. 

    • Przez Obe1
      Postawiłem sklep na niemieckiej domenie, z niemiecką wersją językową.
      Po wysłaniu zamówienia, jeden email do klienta przychodzi z powiadomieniem o zamówieniu (po niemiecku prawidłowo, w tym nagłówek również po niemiecku), a drugi przychodzi z nagłówkiem w polskiej wersji "[nazwa sklepu] Oczekiwanie na płatność przelewem...". Szukałem w tłumaczeniach tematów języka niemieckiego i tego nagłówka nie ma do edycji. Gdzie mogę zmienić tekst nagłówka "Oczekiwanie na płatność przelewem..." na tekst po niemiecku?
      Dziękuję

    • Przez Netteria.NET
      Witam
      Mam problem z koszykiem na preście 1.6.1.23. Produkty dodają się do koszyka. Widzę ich ilość przy ikonce. Natomiast po najechaniu nie rozwija się koszyk a co gorsze po kliknięciu nie ładuje zawartości koszyka i całej reszty niezbędnej do zakupu. Próbowałem i na one page checkaut i na krok po kroku. Nie generuje żadnych błędów js. Przynajmniej nic w konsoli nie wyskakuje. W trybie dev nie widzę nic podejrzanego. Sprawdziłem templatkę i jest ok a i na domyślnej presty jest ten sam błąd. Oczywiście wyczyściłem pamięć podręczną. Usunąłem też porzucone koszyki. Wyczyściłem niepotrzebne statystyki itd, z bazy.
      Może ktoś miał już taki problem i podpowie w czym może być problem
      pozdrawiam
      Sławek
    • Przez lylusx
      Wszystko działało Ok do czasu aż nie zacząłem się bawić w instalowanie darmowych modułów od prestashop.com. Aktualnie przy realizacji zamówienia stoję na kroku 2 ADRESY klikając dalej nie chce przejść do Kroku 3 Wybór sposobu dostawy, nie wyrzuca żadnych błędów tylko po prostu tak jak by odświeża stronę. Odinstalowałem moduły które ostatnio instalowałem prawdopodobnie namieszał tu moduł Prestashop security
      Odinstalowałem go ale problem nie zniknął. Pytanie który moduł odpowiada za realizację zamówienia, co przeładować/przeinstalować żeby znowu zaczęło to działać. 
      Wersja Presty 1.7.3
      Pozdrawiam i dziękuje za każdą pomoc
      W załączniku to co pokazuje w trybie debugowania na stronie zamówienia

    • Przez Cooper
      Witam,
      po aktualizacji z presty 1.6.0.9 do 1.6.1.17 zniknęła opcja ponownego zamówienia.
      Opcja ta jest włączona w preferencje>zamówienia> Wyłącz opcję ponownego zamawiania> TAK
      Pomimo tego, nie widzę możliwości ponownego złożenia zamówienia ani w historii zamówień ani w wiadomościach ze sklepu.
      Czy ktoś wie jak przywrócić tę funkcję, lub po aktualizacji co zmienić by ja przywrócić. Przeglądałem forum i wujka googla ale nie chcą pomóc...
       
      Pozdrawiam Artur
  • Przeglądający

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Aktywni użytkownicy

    Nikt jeszcze nie otrzymał reputacji w tym tygodniu.

  • Statystyki forum

    • Tematów
      7 778
    • Postów
      37 069
×