Skocz do zawartości


Zdjęcie

Problem z js


Najlepsza odpowiedź quendi , 11 październik 2017 - 19:28

Zaktualizowałem skrypt do 1.6.1.17 i wszystko wróciło do normy.

Przejdź do postu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 quendi

quendi

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 148 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 11 październik 2017 - 17:15

Zaistniał problem z plikami js na sklepie: http://zabawkizreklamy.pl

 

Sklep jest oparty na PS 1.6.1.12. Skopiowana domyślna templatka ze zmienionymi kolorami.

Konsola błędów jak i debugowanie nie pokazuje żadnych problemów. Co może być przyczyną?


Zapraszam na bloga: przemekzwiedza.pl


#2 endriu107

endriu107

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1031 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 11 październik 2017 - 17:18

Jak wyłączysz minifikacje css i js to coś się zmienia?



#3 quendi

quendi

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 148 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 11 październik 2017 - 17:22

Jak wyłączysz minifikacje css i js to coś się zmienia?

Ja to niedawno włączyłem. Nic nie zmienia.


Zapraszam na bloga: przemekzwiedza.pl


#4 endriu107

endriu107

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1031 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 11 październik 2017 - 17:25

W sekcji head nie ładują Ci się style i js z modułów.



#5 quendi

quendi

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 148 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 11 październik 2017 - 17:28

Co może być przyczyną? Plików .htaccess nie ma. Prawa plików i katalogów poprawne (644/755)


Zapraszam na bloga: przemekzwiedza.pl


#6 endriu107

endriu107

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1031 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 11 październik 2017 - 17:31

W zasadzie dwie możliwości mi przychodzą do głowy albo w header.tpl nie ma {$HOOK_HEADER} w sekcji head albo odczepiłeś w panelu wszystkie moduły od tego hooka.



#7 quendi

quendi

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 148 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 11 październik 2017 - 17:34

W tpl jest hook, ale wychodzi na to, że go w bazie nie ma, bo na liście w panelu nie widzę. Pytanie teraz: jak to mogło się stać?

 

EDIT:

Hook w panelu jest. Szukałem jako displayHeader, a jest samo Header. Moduły są podpięte.

 

Czy problem może wiązać się ze zmienionymi tymi plikami? Takie info jest w Informacjach konfiguracyjnych:

 

  • admin/themes/default/js/tree.js
  • admin/themes/default/template/error.tpl
  • admin/themes/default/template/controllers/cart_rules/product_rule.tpl
  • admin/themes/default/template/controllers/modules/tab_modules_list.tpl
  • admin/themes/default/template/controllers/modules/index.php
  • admin/themes/default/template/controllers/themes/helpers/view/importtheme_view.tpl
  • js/admin.js
  • js/admin/products.js
  • js/admin/carrier_wizard.js
  • js/jquery/plugins/jquery.validate-creditcard.js
  • js/jquery/plugins/alerts/jquery.alerts.css
  • js/jquery/plugins/alerts/jquery.alerts.js
  • js/jquery/plugins/jstree/jquery.jstree.js
  • js/jquery/plugins/jstree/themes/apple/style.css
  • js/jquery/plugins/jstree/themes/classic/style.css
  • js/jquery/plugins/jstree/themes/default-rtl/style.css
  • js/jquery/plugins/jstree/themes/default/style.css
  • js/jquery/plugins/smartWizard/jquery.smartWizard.js
  • js/jquery/plugins/treeview-categories/jquery.treeview-categories.sortable.js
  • js/jquery/plugins/treeview-categories/jquery.treeview-categories.async.js
  • js/tiny_mce/tiny_mce.js

Zapraszam na bloga: przemekzwiedza.pl


#8 endriu107

endriu107

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1031 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 11 październik 2017 - 18:12

Chyba nie, a jaką masz wersje php?



#9 quendi

quendi

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 148 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 11 październik 2017 - 18:16

5.5.38


Zapraszam na bloga: przemekzwiedza.pl


#10 quendi

quendi

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 148 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 11 październik 2017 - 19:28   Najlepsza odpowiedź

Zaktualizowałem skrypt do 1.6.1.17 i wszystko wróciło do normy.


  • endriu107 lubi to

Zapraszam na bloga: przemekzwiedza.pl





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Hosting zapewnia: Hekko.pl