Skocz do zawartości


Zdjęcie

Automatyczna wiadomość do klienta po zmianie grupy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 RyBsoN

RyBsoN

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 02 styczeń 2017 - 21:23

Witam,
Utworzyłem nowa grupę klientów do której automatycznie dodaje osoby, które wydały w sklepie 500 zł. Czy jest możliwość aby była wysłana do nich automatyczna wiadomość o dodaniu do takiej grupy i aktualnych zniżkach?

#2 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4201 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 02 styczeń 2017 - 21:42

tzn jak automatycznie dodajesz klienta do grupy?

masz na myśli jakiś skrypt? moduł? czy ręcznie to robisz?

 

W standardzie nie ma takiej możliwości

 

poza tym pytanie - chodzi ci o aktualnie obowiązujące zniżki na produkty (wszystkie) dla danej grupy?


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#3 RyBsoN

RyBsoN

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 02 styczeń 2017 - 21:45

Jest w ustawieniach grupy od jakiej kwoty ma dodać automatycznie do niej także to nie jest problem, chodzi o to, żeby wysyłało automatycznie email do takiej osoby, która zostanie do tej grupy dodana. Mam ustawione 5% zniżki na wszystkie artykuły ;>

#4 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4201 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 02 styczeń 2017 - 21:57

W standardowej wersji nie ma takiej funkcjonalności, która pozwalała by na automatyczną zmianę grupy przez klienta po wydaniu przez niego określonej kwoty ;)

Stąd moje pytania we wcześniejszym poście - bo to implikuje pewne rozwiązania ;) i zależy od tego jak masz tą zmianę grup zrobioną


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#5 RyBsoN

RyBsoN

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 02 styczeń 2017 - 22:27

Aaa fakt mój błąd, w takim razie będzie taka osoba dodawana ręcznie ;>

#6 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4201 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 03 styczeń 2017 - 08:33

Aaa fakt mój błąd, w takim razie będzie taka osoba dodawana ręcznie ;>

 

najprostsze rozwiązanie to modyfikacja core - trzeba by dopisać funkcję która przy z zapisie  ustawień konta klienta sprawdzi czy została dokonana zmiana grupy jeżeli tak to wyśle emaila do klienta


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#7 RyBsoN

RyBsoN

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 03 styczeń 2017 - 08:35

Zajmujesz się tym?

#8 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4201 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 03 styczeń 2017 - 10:29

tak


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#9 RyBsoN

RyBsoN

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 03 styczeń 2017 - 10:40

Mógłbym liczyć na przerobienie tego?;)

#10 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4201 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 03 styczeń 2017 - 12:31

pewnie tak ale wszystko zależy od terminu na kiedy to ma być zrobione ;)  i oczywiście raczej nie będzie to za free


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#11 RyBsoN

RyBsoN

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 03 styczeń 2017 - 13:12

Zależy na kiedy możesz, jeśli to ma być płatne to dogadamy się na PW z drugiej strony nie jest to pewnie jakiś wielki problem a skorzystałoby z tego wielu użytkowników ;> Jeśli chcesz to płatnie robić to napisz mi cenę

#12 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4201 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 03 styczeń 2017 - 13:38

gdyby to nie był problem to pewnie znalazł byś w necie gotowe rozwiązanie - albo gotowy moduł............

 

co prawda możesz sobie kupić np ten moduł i go zmodyfikować ;)

 

https://codecanyon.n...-alert/14263251


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Hosting zapewnia: Hekko.pl