Skocz do zawartości


Zdjęcie

SSL na etapie uwierzytelnienia - brak zabezpieczenia

SSL

Najlepsza odpowiedź ircykk , 05 grudzień 2016 - 13:15

To nie ten moduł, sprawdź w pozycjach co to za moduł jest.

Przejdź do postu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 nikos111

nikos111

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 31 postów

Napisano 02 grudzień 2016 - 10:31

Witam , 

Po instalacji SSL , mam problem z niektórymi obrazkami strony są ładowane bez https , Doczytałem się , że można to zrobić ręcznie w pliku Header.tpl . Tylko w którym (ych) plikach header.tpl należy zmienić ręcznie adresy ? Bo to raczej nie chodzi o ten ze ścieżki Themes > default-bootstrap . A może te obrazki (głównie logotypu przewoźników i operatorów płatności) przenieść  na serwer ?


 



#2 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4192 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 02 grudzień 2016 - 20:36

bez linku do sklepu nikt Tobie nie odpowie nic konkretnego



#3 nikos111

nikos111

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 31 postów

Napisano 05 grudzień 2016 - 10:26

www.intersnow.pl



#4 ircykk

ircykk

    Administrator

  • Administrators
  • 4958 postów
  • PrestaShop:1.5, 1.6

Napisano 05 grudzień 2016 - 12:04

Z tego co widzę wszystko co masz w lewej kolumnie, to obrazki z przelewy24, dpd itd. special_block_right nazywa się moduł i tam linki popraw.



#5 nikos111

nikos111

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 31 postów

Napisano 05 grudzień 2016 - 12:53

/themes/default-bootstrap/modules/blockspecials/

blockspecials.tpl - w tym pliku nie ma żadnych linków do tych zdjęć . Może to nie ten folder ?



#6 ircykk

ircykk

    Administrator

  • Administrators
  • 4958 postów
  • PrestaShop:1.5, 1.6

Napisano 05 grudzień 2016 - 13:15   Najlepsza odpowiedź

To nie ten moduł, sprawdź w pozycjach co to za moduł jest.



#7 nikos111

nikos111

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 31 postów

Napisano 05 grudzień 2016 - 14:06

Już część poprawiłem w backoffisie . Moduł html z logotypami przewoźników .

Walczę jeszcze z Przelewy24 , Paymento bo po zmianie z http na https grafiki zniknęły ze strony .

 

W pierwszym przypadku powiodło się ponieważ zdjęcia były w folderze sklepu w pliku intersnow>img>cms

 

Z logotypami Paymento , przelewy24 mam problem bo te zdjęcia są w innej lokalizacji i nie bardzo wiem jak je dodać do folderu intersnow>img>cms .



#8 endriu107

endriu107

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 970 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 05 grudzień 2016 - 15:28

Hotlinkujesz zdjęcia od kogoś, wyszukaj w kodzie te linki zapisz zdjęcia na swoim serwerze i podaj tam swoją ścieżkę.



#9 nikos111

nikos111

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 31 postów

Napisano 05 grudzień 2016 - 17:23

Trochę metodą prób i błędów ale zrobione .

Dzięki za pomoc .







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: SSL

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Hosting zapewnia: Hekko.pl