Skocz do zawartości
matitam

Problem: Blok koszyka nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z Blokiem koszyka. Nie wyświetla mi się koszyk na stronie.
Jakiś czas temu próbowałem przenieść koszyk w inne miejsce na stronie i odczepiłem go od zaczepu - wtedy zniknął. Niestety teraz nie mam pojęcia jak spowodować, żeby znowu się wyświetlał.

 

Macie jakieś sugestie?

 

Tryb katalogu mam wyłączony. Blok koszyka mam "pomyślnie" przyczepiony do zaczepu Header. Próbowałem różnych zaczepów - żaden nie działa.

 

http://endsolutions.pl/

 

Pozdrawiam,
Mateusz

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się

Komentowanie zawartości tej strony możliwe jest po zalogowaniu



Zaloguj się



  • Podobna zawartość

    • Przez mirin
      Witam,
      Mam problem z wyborem sposobu dostawy. Chciałbym, aby była możliwość wyboru jednego kosztu dostawy dla wszystkich produktów. Aktualnie wygląda to tak, że dla każdego produktu z koszyka można wybrać inny koszt dostawy. 

    • Przez emil.m
      Witam,
      mam problem z modułem: https://addons.prestashop.com/en/legal/8734-eu-cookie-law-complies-gdpr-banner-cookie-blocker.html
       
      Mianowicie nie mogę go załadować i zainstalować na moim sklepie. Akcja za każdym razem kończy się errorem jak w załączniku.
      Z żadnym innym modułem nie miałem problemu, ale też ten waży najwiecej bo ponad 9MB. Czy wpływ na to mogą mieć limity wielkości wysyłanych danych? (załączam screen z moimi limitami). Jeśli tak jak je zwiększyć?
      Ewentualnie czy istnieje możliwość wysłania modułu bezpośrednio na server za pomocą command line? Jeśli tak, to jak "sprawić" aby był on później widoczny w modyłach Presta - próbowałem to już zrobić, wrzuciłem do katalogu z modułami, nadałem uprawnienia jak dla reszty modułów, ale w konsoli presty nie był widoczny moduł
      Będę bardzo wdzięczny za pomoc!
       


    • Przez Netteria.NET
      Witam
      Mam problem z koszykiem na preście 1.6.1.23. Produkty dodają się do koszyka. Widzę ich ilość przy ikonce. Natomiast po najechaniu nie rozwija się koszyk a co gorsze po kliknięciu nie ładuje zawartości koszyka i całej reszty niezbędnej do zakupu. Próbowałem i na one page checkaut i na krok po kroku. Nie generuje żadnych błędów js. Przynajmniej nic w konsoli nie wyskakuje. W trybie dev nie widzę nic podejrzanego. Sprawdziłem templatkę i jest ok a i na domyślnej presty jest ten sam błąd. Oczywiście wyczyściłem pamięć podręczną. Usunąłem też porzucone koszyki. Wyczyściłem niepotrzebne statystyki itd, z bazy.
      Może ktoś miał już taki problem i podpowie w czym może być problem
      pozdrawiam
      Sławek
    • Przez Netteria.NET
      Firma Netteria.NET oferuje szeroki zakres usług wsparcia dla sklepów zbudowanych w oparciu o PrestaShop. Oferujemy między innymi:
      Wsparcie
      Doradztwo w wyborze rozwiązań eCommerce, serwis sklepów internetowych, (stałe wsparcie techniczne), wsparcie i gwarancje po wykonanym projekcie sklepu. Projektowanie modułów dla prestasop.
      Projektowanie nowych modułów, według ustaleń, dostosowanych do indywidualych zadań, modernizacja oraz aktualizacja działajacych modułów, moduł - niezależny skrypt. Modyfikacje kodu sklepu.
      Wszelkie modyfikacje kodu źródłowego skryptu prestashop, modyfikacje kodu szablonu sklepu internetowgo, naprawa sklepów prestashop, naprawa sklepów "po włamaniu", aktualizacja skryptu do wyższej wersji, optymalizacja (SEO) pod wyszukiwarki internetowe, optymalizacja wydajności działania sklepu. Zapraszamy do kontaktu. Chętnie odpowiemy na Twoje pytania na temat modyfikacji, rozszerzeń, wsparcia, oraz naprawy dla sklepów prestashop.
      Zainteresowanych zapraszam do kontaktu: Prestashop - naprawa i pomoc
      Oferujemy również kompleksowe  wsrożenia sklepów PrestaShop - Budowa sklepów internetowych opartych na PrestaShop
       
    • Przez Actuna
      Świeża instalacja w wersji 1.6.1.20, włączony multisklep, php5.6 (opcjonalnie mogę wyżej tylko na 7.0, 7.1),
      domyślny szablon, dwa języki PL, EN.
      Objaw: Po instalacji np modułu dowolnego (np: Block CMS, Blok informacji kontaktowych, Blok Lubie to na FB, )
      w administratorze ładnie mogę po zmieniać treści, ustawienia ...
      Pierwsze wejście na stronę sklepu -> wszystko pojawia się poprawnie, 
      ale jak dam odśwież ekran, to pojawiają się domyślne teksty ... i tak z każdym modułem,
      raz j=na jakiś czad odświeżania pojawią się prawidłowe treści.
      Po zmianie danych w modułu, kolejne odświeżenie strony jest prawidłowe, kolejne już nie ...
      Co próbowałem:
      1 - wyłączenie cache = brak problemu
      2 - przebudowanie cache z poziomu administratora = pierwsze wejście prawidłowe, kolejne z nieprawidłową wartością
      3 - ręczne usunięcie plików cache = pierwsze wejście prawidłowe, kolejne z nieprawidłową wartością
      4 - od instalowanie modułu, ponowna instalacja i konfiguracja = pierwsze wejście prawidłowe, kolejne z nieprawidłową wartością
       
      Jakiś cyrk ... mam problem z różnymi modułami, skończyły mi się pomysły gdzie może być problem.
       
      W ramach podejścia nie standardowego zauważyłem, że edycja plików *.tpl danego modułu w katalogu szablony sklepu, 
      taka jak dodanie pustej linii, spacji i zapisanie pliku, rozwiązuje problem do czasu kolejnej zmiany w danych danego modułu.
      (cache włączone).
      Powyższe rozwiązanie traktuje jako obejście problemu, a nie jego rozwiązanie,
      prawdopodobnie problem jest błachy. 
  • Przeglądający

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Aktywni użytkownicy

    Nikt jeszcze nie otrzymał reputacji w tym tygodniu.

  • Statystyki forum

    • Tematów
      7 778
    • Postów
      37 069
×