Skocz do zawartości


Zdjęcie

[Moduł] ShipToPay (ship2pay) dla PrestaShop 1.6


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
241 odpowiedzi w tym temacie

#201 ircykk

ircykk

    Administrator

  • Administrators
  • 5065 postów
  • PrestaShop:1.5, 1.6

Napisano 30 grudzień 2016 - 12:17

Po nowym roku powinien być dostępny.



#202 berny

berny

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 20 postów
  • PrestaShop:1.6

Napisano 30 grudzień 2016 - 17:28

Mam problem ponieważ coraz częściej trafiają mi się puste zamówienia a mianowicie w zakładce zamówienia mam widoczne zamówienie, dane klienta oraz podaną na końcu wartość zamówienia ale nie wyświetla się żaden produkt który klient zamówił.

Czym to może być spowodowane ?



#203 ircykk

ircykk

    Administrator

  • Administrators
  • 5065 postów
  • PrestaShop:1.5, 1.6

Napisano 30 grudzień 2016 - 19:57

Raczej nie modułem ship2pay, to temat na osobny wątek.



#204 Magol

Magol

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 04 luty 2017 - 17:01

Witam,

 

Instalowałem moduł shiptopay we wcześniejszej wersji sklepu (chyba 1.6.1.5) i jakoś działał. W między czasie aktualizowałem sklep, zmieniałem przewoźników, dochodziły moduły płatności, a moduł shiptopay przestał działać.

Teraz nawet po ponownej instalacji, odinstalowywaniu i instalowaniu ponownie przewoźników i modułów płatności przy włączonym shiptopay w 5 kroku zamówienia (Płatność) zamiast listy dostępnych metod płatności pojawia się jeden komunikat na pomarańczowym tle - "Moduły płatności nie zostały zainstalowane".

 

Próbowałem różnie, czytałem sporo, i nic nie jestem w stanie wymyślić. Podejrzewam że to wina nowych id które presta zawsze nadaje dla nowo dodawanych przewoźników czy metod płatności. A może to co innego? Czy ktoś wie o co chodzi i jak najlepiej zrobić by to działało, bo klienci przy zakupie oczywiście chętnie biorą najtańsza wysyłkę i potem płatność przy odbiorze :@



#205 ircykk

ircykk

    Administrator

  • Administrators
  • 5065 postów
  • PrestaShop:1.5, 1.6

Napisano 04 luty 2017 - 18:37

Zmieniałeś ustawienia w module ship2pay, zapisałeś je na nowo po zmianach w opcjach dostawy? Masz włączone multistore?



#206 Magol

Magol

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 05 luty 2017 - 08:15

Nie mam multistore, ustawienia w ship2pay zmieniałem za każdym razem, ale nie wiem jakie opcje dostawy masz na myśli pisząc: "zapisałeś je na nowo po zmianach w opcjach dostawy?". Które opcje dostawy? Wszystko co dotyczy shiptopay i ustawienia pojawia....... ............... aha ......................... i tak piszę tego posta a w między czasie sprawdzam jeszcze to i tamto. I znajduję!

 

Miałem w sklepie gdzieś taki moduł "Universal Payment Methods" kiedyś po coś wrzuciłem ale teraz wisiał nieaktywny, odinstalowałem i nagle działa wszystko :)

 

Tylko zawracanie głowy, miłej niedzieli :)



#207 requish

requish

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 07 luty 2017 - 11:51

Witam.

 

A u mnie nie wiem dlaczego mam ptaszki tylko dla opcji przelew bankowy dla każdego z przewozników.

 

A płatność mam jeszcze "Płatność przy odbiorze", której moduł nie widzi mimo odinstalowania i zainstalowania modułu kilkukrotnie. Nadpisywanie mam włączone. Nie mam multistore.

 

O co może chodzić z tym?...

 

EDIT:

Zainstalowałem inny moduł z jakiejś czeskiej strony i już wszystko jest ok.



#208 marcel

marcel

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 15 luty 2017 - 01:29

Mam problem z modułem. Pobrałem go z github i po przesłaniu plików na serwer nie widać modułu w zakładce "Moduły". Przesyłałem przez preste i ręcznie przez ftp.

Co może być przyczyną?



#209 endriu107

endriu107

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1010 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 15 luty 2017 - 04:28

Zła nazwa katalogu modułu.



#210 Maggs

Maggs

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 20 luty 2017 - 21:22

Witam,

 

Mam problem z przelewami24

 

Po instalacji ship2pay był z nimi problem więc zgodnie z informacjami na sstronie usunąłem z serwera pliki override/classes/PaymentModule.php i cache/class_index.php 

 

Pomogło to lecz pojawiła się anomalia

 

Mimo że mam włączoną możliwość zakupu przez gości, i w karcie realizacji zamówienia jest taka opcja to po wpisaniu danych oraz wyborze dostawy nie ma możliwości wyboru płatności.

 

Widnieje informacja "zaloguj się aby zobaczyć formy płatności"

 

Wcześniej nie było tego problemu.

 

Po zalogowaniu działa wszystko jak należy, lecz zależy mi na umożliwieniu zakupów bez rejestracji.

 

PResta ver. 1.6.1.4

Ship2pay ver 2.1

 

Proszę o pomoc



#211 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4241 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 21 luty 2017 - 10:07

a jak zrobisz F5 pojawiają się metody płatności?

 

najczęstszą przyczyną są błędy jquery


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#212 Maggs

Maggs

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 21 luty 2017 - 11:33

Po odświeżeniu (f5 i ctrl f5) również nie pojawiają się płatności - wciąż trzeba się zalogować.

 

Jak znaleźć  błędy jquery, lub jak je naprawić?? :)



#213 emilus

emilus

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 22 luty 2017 - 08:58

Witam,

Od pewnego czasu używam tego modułu. Niestety pojawił się problem przy wyborze płatności Dotpay. Zamówienie klienta nie zostało przetworzone ze względu (zapewne) na brak odpowiedzi Dotpay o sfinalizowaniu płatności. W Dotpay niestety mam następujące logi odpowiedzi ze sklepu:

"Payment option [dotpay] is not valid for selected delivery method"

Jakiś pomysł?

Dodam, że klient wybrał Dotpay dla przesyłki płatnej z góry (czyli ustawienie właściwe).

 

PS

Dodam, że próbowałem zrobić zamówienie z koszyka klienta. Za pierwszym razem wystąpił rpoblem z adresem,

za drugim:

mod_fcgid: stderr: PHP Fatal error: Call to a member function isVirtualCart() on null in /[...]/public_html/override/classes/PaymentModule.php on line 13, referer: https://sklep....../admin...../index.php?controller=AdminOrders&token=433e9ad5ebf3efdc5d36b24651ec588d&id_cart=604&addorder

 

 

Przepraszam,

po wyczyszczeniu  override/classes/PaymentModule.php i cache/class_index.php wygląda, że zaczęło działać. 



#214 Maggs

Maggs

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 27 luty 2017 - 11:56

Witam,

 

Mam problem z przelewami24

 

Po instalacji ship2pay był z nimi problem więc zgodnie z informacjami na sstronie usunąłem z serwera pliki override/classes/PaymentModule.php i cache/class_index.php 

 

Pomogło to lecz pojawiła się anomalia

 

Mimo że mam włączoną możliwość zakupu przez gości, i w karcie realizacji zamówienia jest taka opcja to po wpisaniu danych oraz wyborze dostawy nie ma możliwości wyboru płatności.

 

Widnieje informacja "zaloguj się aby zobaczyć formy płatności"

 

Wcześniej nie było tego problemu.

 

Po zalogowaniu działa wszystko jak należy, lecz zależy mi na umożliwieniu zakupów bez rejestracji.

 

PResta ver. 1.6.1.4

Ship2pay ver 2.1

 

Proszę o pomoc



#215 ircykk

ircykk

    Administrator

  • Administrators
  • 5065 postów
  • PrestaShop:1.5, 1.6

Napisano 27 luty 2017 - 12:48

Po odinstalowaniu modułu ship2pay działa poprawnie?



#216 Maggs

Maggs

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 01 marzec 2017 - 13:25

Po odinstalowaniu modułu ship2pay działa poprawnie?

 

Tak, bez tego modułu wszystko działa normlanie



#217 small24

small24

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 06 marzec 2017 - 14:09

Cześć 

U mnie pojawił się ten sam problem po aktualizacji do 1.6.1.11 i wgraniu tego modułu https://x13.pl/modyf...e-checkout.html

Dodam że korzystam z przelewów24. Zamówienia nie pojawiły się w BO tylko miały status błędu w przelewach. Z tego co usłyszałem na infolini w systemie pojawiał się błąd wyboru przewoźnika.

Po wyłączeniu moduły ship2pay wszystko wróciło do normy



#218 ircykk

ircykk

    Administrator

  • Administrators
  • 5065 postów
  • PrestaShop:1.5, 1.6

Napisano 06 marzec 2017 - 14:13

Moduł z różnymi modyfikacjami procesu zamawiania może działać różnie, niestety nie jestem wstanie go sprawdzić z tego typu rozwiązaniami.



#219 t0mi

t0mi

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 68 postów

Napisano 09 marzec 2017 - 17:19

Również mam problem z przelewy24 - zamówienia nie pojawiają się na zapleczu i nie są wysyłane maile potwierdzające płatność do klienta.

 

Pomaga,jeżeli zastosuje trik od Ircykka

usunąć plik override/classes/PaymentModule.php i cache/class_index.php co powinno rozwiązać problem.

 

Ale o ile plik PaymentModule.php po usunięciu nie odnawia się o tyle class_index.php po usunięciu za moment tworzy się od początku i znowu jest problem z przelewami24

 

Po skaowaniu class_index.php zamówienia pojawiają się na zapleczu, wysyłany jest mail do klienta i mam informację o nowym zamówieniu na swoim mailu.

 

Co zrobić, żeby ten plik się nie tworzył ?


TANIE SERWERY | POMOC 24H | DOMENY | NIEZAWODNOŚĆ Kliknij Tutaj !


#220 ircykk

ircykk

    Administrator

  • Administrators
  • 5065 postów
  • PrestaShop:1.5, 1.6

Napisano 09 marzec 2017 - 17:42

class_index.php musi się tworzyć na nowo bo to jest index, ale po usunięciu PaymentModule.php nie ma już w indeksie czego nie powinno być i wszystko powinno działać.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Hosting zapewnia: Hekko.pl