Skocz do zawartości
ircykk

[Moduł] ShipToPay (ship2pay) dla PrestaShop 1.6

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem ponieważ coraz częściej trafiają mi się puste zamówienia a mianowicie w zakładce zamówienia mam widoczne zamówienie, dane klienta oraz podaną na końcu wartość zamówienia ale nie wyświetla się żaden produkt który klient zamówił.

Czym to może być spowodowane ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam,

 

Instalowałem moduł shiptopay we wcześniejszej wersji sklepu (chyba 1.6.1.5) i jakoś działał. W między czasie aktualizowałem sklep, zmieniałem przewoźników, dochodziły moduły płatności, a moduł shiptopay przestał działać.

Teraz nawet po ponownej instalacji, odinstalowywaniu i instalowaniu ponownie przewoźników i modułów płatności przy włączonym shiptopay w 5 kroku zamówienia (Płatność) zamiast listy dostępnych metod płatności pojawia się jeden komunikat na pomarańczowym tle - "Moduły płatności nie zostały zainstalowane".

 

Próbowałem różnie, czytałem sporo, i nic nie jestem w stanie wymyślić. Podejrzewam że to wina nowych id które presta zawsze nadaje dla nowo dodawanych przewoźników czy metod płatności. A może to co innego? Czy ktoś wie o co chodzi i jak najlepiej zrobić by to działało, bo klienci przy zakupie oczywiście chętnie biorą najtańsza wysyłkę i potem płatność przy odbiorze :@

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Nie mam multistore, ustawienia w ship2pay zmieniałem za każdym razem, ale nie wiem jakie opcje dostawy masz na myśli pisząc: "zapisałeś je na nowo po zmianach w opcjach dostawy?". Które opcje dostawy? Wszystko co dotyczy shiptopay i ustawienia pojawia....... ............... aha ......................... i tak piszę tego posta a w między czasie sprawdzam jeszcze to i tamto. I znajduję!

 

Miałem w sklepie gdzieś taki moduł "Universal Payment Methods" kiedyś po coś wrzuciłem ale teraz wisiał nieaktywny, odinstalowałem i nagle działa wszystko :)

 

Tylko zawracanie głowy, miłej niedzieli :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

A u mnie nie wiem dlaczego mam ptaszki tylko dla opcji przelew bankowy dla każdego z przewozników.

 

A płatność mam jeszcze "Płatność przy odbiorze", której moduł nie widzi mimo odinstalowania i zainstalowania modułu kilkukrotnie. Nadpisywanie mam włączone. Nie mam multistore.

 

O co może chodzić z tym?...

 

EDIT:

Zainstalowałem inny moduł z jakiejś czeskiej strony i już wszystko jest ok.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Mam problem z modułem. Pobrałem go z github i po przesłaniu plików na serwer nie widać modułu w zakładce "Moduły". Przesyłałem przez preste i ręcznie przez ftp.

Co może być przyczyną?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam,

 

Mam problem z przelewami24

 

Po instalacji ship2pay był z nimi problem więc zgodnie z informacjami na sstronie usunąłem z serwera pliki override/classes/PaymentModule.php i cache/class_index.php 

 

Pomogło to lecz pojawiła się anomalia

 

Mimo że mam włączoną możliwość zakupu przez gości, i w karcie realizacji zamówienia jest taka opcja to po wpisaniu danych oraz wyborze dostawy nie ma możliwości wyboru płatności.

 

Widnieje informacja "zaloguj się aby zobaczyć formy płatności"

 

Wcześniej nie było tego problemu.

 

Po zalogowaniu działa wszystko jak należy, lecz zależy mi na umożliwieniu zakupów bez rejestracji.

 

PResta ver. 1.6.1.4

Ship2pay ver 2.1

 

Proszę o pomoc

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Po odświeżeniu (f5 i ctrl f5) również nie pojawiają się płatności - wciąż trzeba się zalogować.

 

Jak znaleźć  błędy jquery, lub jak je naprawić?? :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam,

Od pewnego czasu używam tego modułu. Niestety pojawił się problem przy wyborze płatności Dotpay. Zamówienie klienta nie zostało przetworzone ze względu (zapewne) na brak odpowiedzi Dotpay o sfinalizowaniu płatności. W Dotpay niestety mam następujące logi odpowiedzi ze sklepu:

"Payment option [dotpay] is not valid for selected delivery method"

Jakiś pomysł?

Dodam, że klient wybrał Dotpay dla przesyłki płatnej z góry (czyli ustawienie właściwe).

 

PS

Dodam, że próbowałem zrobić zamówienie z koszyka klienta. Za pierwszym razem wystąpił rpoblem z adresem,

za drugim:

mod_fcgid: stderr: PHP Fatal error: Call to a member function isVirtualCart() on null in /[...]/public_html/override/classes/PaymentModule.php on line 13, referer: https://sklep....../admin...../index.php?controller=AdminOrders&token=433e9ad5ebf3efdc5d36b24651ec588d&id_cart=604&addorder

 

 

Przepraszam,

po wyczyszczeniu  override/classes/PaymentModule.php i cache/class_index.php wygląda, że zaczęło działać. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam,

 

Mam problem z przelewami24

 

Po instalacji ship2pay był z nimi problem więc zgodnie z informacjami na sstronie usunąłem z serwera pliki override/classes/PaymentModule.php i cache/class_index.php 

 

Pomogło to lecz pojawiła się anomalia

 

Mimo że mam włączoną możliwość zakupu przez gości, i w karcie realizacji zamówienia jest taka opcja to po wpisaniu danych oraz wyborze dostawy nie ma możliwości wyboru płatności.

 

Widnieje informacja "zaloguj się aby zobaczyć formy płatności"

 

Wcześniej nie było tego problemu.

 

Po zalogowaniu działa wszystko jak należy, lecz zależy mi na umożliwieniu zakupów bez rejestracji.

 

PResta ver. 1.6.1.4

Ship2pay ver 2.1

 

Proszę o pomoc

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Cześć 

U mnie pojawił się ten sam problem po aktualizacji do 1.6.1.11 i wgraniu tego modułu https://x13.pl/modyfikacje-prestashop/125-szybkie-zakupy-15-one-page-checkout.html

Dodam że korzystam z przelewów24. Zamówienia nie pojawiły się w BO tylko miały status błędu w przelewach. Z tego co usłyszałem na infolini w systemie pojawiał się błąd wyboru przewoźnika.

Po wyłączeniu moduły ship2pay wszystko wróciło do normy

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Również mam problem z przelewy24 - zamówienia nie pojawiają się na zapleczu i nie są wysyłane maile potwierdzające płatność do klienta.

 

Pomaga,jeżeli zastosuje trik od Ircykka

usunąć plik override/classes/PaymentModule.php i cache/class_index.php co powinno rozwiązać problem.

 

Ale o ile plik PaymentModule.php po usunięciu nie odnawia się o tyle class_index.php po usunięciu za moment tworzy się od początku i znowu jest problem z przelewami24

 

Po skaowaniu class_index.php zamówienia pojawiają się na zapleczu, wysyłany jest mail do klienta i mam informację o nowym zamówieniu na swoim mailu.

 

Co zrobić, żeby ten plik się nie tworzył ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

class_index.php musi się tworzyć na nowo bo to jest index, ale po usunięciu PaymentModule.php nie ma już w indeksie czego nie powinno być i wszystko powinno działać.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Hmmm, nie wiem jak teraz sprawdzić czy działa.

Czy mogę stworzyć produkty za 0,01 zł + transport 0,01 zł i przestestować działanie przelewy24 ? Pytam w odniesieniu do księgowania i niezrealizowanego zamówienia ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Cześć 

U mnie pojawił się ten sam problem po aktualizacji do 1.6.1.11 i wgraniu tego modułu https://x13.pl/modyfikacje-prestashop/125-szybkie-zakupy-15-one-page-checkout.html

Dodam że korzystam z przelewów24. Zamówienia nie pojawiły się w BO tylko miały status błędu w przelewach. Z tego co usłyszałem na infolini w systemie pojawiał się błąd wyboru przewoźnika.

Po wyłączeniu moduły ship2pay wszystko wróciło do normy

Cześć,

udało się rozwiązać problem OPC + ship2pay?

Na stronie modułu jest informacja, że współpracuje z ship2pay.

Zgłaszałeś ten problem do dewelopera?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Cześć 

U mnie pojawił się ten sam problem po aktualizacji do 1.6.1.11 i wgraniu tego modułu https://x13.pl/modyfikacje-prestashop/125-szybkie-zakupy-15-one-page-checkout.html

Dodam że korzystam z przelewów24. Zamówienia nie pojawiły się w BO tylko miały status błędu w przelewach. Z tego co usłyszałem na infolini w systemie pojawiał się błąd wyboru przewoźnika.

Po wyłączeniu moduły ship2pay wszystko wróciło do normy

Mam ten sam problem z przelewami 24 - na infolinie tez mnie poinformowali że pracujecie nad tym problemem ?! Wiadomo coś na ten temat ??

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się



  • Przeglądający

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Aktywni użytkownicy

    Nikt jeszcze nie otrzymał reputacji w tym tygodniu.

  • Statystyki forum

    • Tematów
      7 670
    • Postów
      36 878
×