Skocz do zawartości
ircykk

[Moduł] ShipToPay (ship2pay) dla PrestaShop 1.6

Rekomendowane odpowiedzi

A co mogę z tym zrobić? Usunąć wszystkich przewoźników i dodać ich jeszcze raz?

Ogólnie wcześniej instalowałem payments 2 carriers (działał dla 1.6.0.9) - tym razem nie zadziałało (pojawiały się wszystkie metody płatności) to pomyślałem ze spróbuje ten moduł 

Przed jego instalacją oczywiście usunąłem/odinstalowałem payments 2 carriers.

 

Przewoźników mam 4 niestandardowych:

 

1. Poczta polska

2. Poczta polska za pobraniem

3. DHL

4. DHL za pobraniem

 

Płatności:

Za pobraniem,

Przelew

PayU (przeinstalowałem moduł po instalacji ship 2 pay).

 

Ustawione jest to tak jak pokazują załączniki.

post-12450-0-78157600-1425142077_thumb.png

post-12450-0-70411200-1425142078_thumb.png

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

po instalcji ship2pay pokazywało mi tylko płatnośc za pobraniem ale jak odinstalowalem przelew bankowy i przelewy 24 i zainstalowalem na nowo to wszystko pieknie śmiga. pomaga przaeinstalowanie modułów do płatności po instalacji ship2pay

 

presta 1.6.0.12

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam, niestety to nie pomagało ale w końcu znalazłem przyczynę.

W ustawieniach TRYBU DEBUGOWANIA miałem wyłączone wszystkie nadpisywania, bo wyłączeniu zaczęło wszystko działać.

Wcześniej jeszcze aktualizowałem pliki w szablonie odpowiedzialne za przebieg zamówienia, ponieważ szablon bazował  na starej wersji 1.6.0.9

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Świetny moduł, używałem go w starszych wersjach. Teraz zainstalowałem go pod prestą 1.6.0.11 i mimo wielu prób reinstalacji  modułów z płatnościami nie widzę w panelu ship2pay modułu cashondeliverywithfee (v.0.7 i 0.9). Ktoś może coś poradzić?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam, niestety to nie pomagało ale w końcu znalazłem przyczynę.

W ustawieniach TRYBU DEBUGOWANIA miałem wyłączone wszystkie nadpisywania, bo wyłączeniu zaczęło wszystko działać.

Wcześniej jeszcze aktualizowałem pliki w szablonie odpowiedzialne za przebieg zamówienia, ponieważ szablon bazował  na starej wersji 1.6.0.9

 

Dzięki, u mnie było to samo.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam, u mnie po zainstalowaniu i przećwiczeniu wszystkich wyżej wymienionych metod nie działa testowałem na wersji 1.6.0.14
Po zaznaczaniu jakikolwiek opcji pojawia się komunikat "Ustawienia zapisane poprawnie" lecz "ptaszki" znikają i mam wszystkie metody do wyboru przy płatności.

Czy ktoś testował na 1.6.0.14 ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam, u mnie po zainstalowaniu i przećwiczeniu wszystkich wyżej wymienionych metod nie działa testowałem na wersji 1.6.0.14

Po zaznaczaniu jakikolwiek opcji pojawia się komunikat "Ustawienia zapisane poprawnie" lecz "ptaszki" znikają i mam wszystkie metody do wyboru przy płatności.

Czy ktoś testował na 1.6.0.14 ?

Już naprawiło się odinstalowałem 3 raz i w końcu poszło nie wiem co było przyczyną.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Zaktualizowałem prestę do 1.6.1.0 i moduł przestał cokolwiek robić.

Miałem wcześniej 1.6.0.1 i było ok z modułem do 1.5 (jakaś wersja koło 1.20).

Stary odinstalowałem i usunąłem (po aktualizacji do 1.6.1.0 i tak został wyłączony z automatu).

Zainstalowałem nowy z pierwszego posta i dalej nic się nie dzieje - ustawiłem w module tak samo jak miałem w poprzedniej wersji (swoją drogą - jestem zdania że przejrzyściej się ją konfigurowało - załączam screenshota) a na stronie podczas składania zamówienia i przykładowo wybrania opcji Poczta mam do wyboru płatność przy odbiorze (co jest błędem jak wynika z konfiguracji).

Jak mogę pomóc zdiagnozować usterkę?

 

--

 

ok już poradziłem, w opcjach okazuje się że z automatu ustawiło się "wyłącz wszystkie nadpisywania" czyli moduł nie miał prawa działać.

 

ustawiłem jak wcześniej i wszystko ok.

 

dzięki. zostawiam dla potomnych może ktoś będzie miał podobny kłopot po aktualizacji do 1.6.1.0

post-13030-0-39920800-1436706760_thumb.png

post-13030-0-50407000-1436708377_thumb.png

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Czy nadpisywania muszą być włączone bo mi wyskakuje błąd z koszykiem ajax w presta 1.6.1 wiec mam wszystkie nadpisywania wyłączone. Ale wydaje mi sie ze modul dziala tylko z Cashondelivery jest problem w przesylkach tam gdzie mam platnosc tylko za odbiorem zaznaczoną jak dochodze do platnosci pokazuje mi ze nie ma sposobu platnosci wybranego w innych przypadkach normalnie pokazuje paypal payu i zwykly przelew.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam, mam problem z tym modułem w preście 1.6.1.0 

 

Po zainstalowaniu, dodaniu nowych przewoźników, połączeniu z płatnościami (na ten moment testuje tylko na bankwire), wyświetlają się sposoby dostawy, ale po zmianie na inny sposób niż ten który jest zazanczony wyskakuje taki błąd:

 

TECHNICAL ERROR: unable to save carrier 

 
Details:
Error thrown: [object Object]
Text status: parsererror
 
Jakieś pomysły? Męcze się już z tym dłuższy czas.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam. Mam problem z tym modułem (Presta 1.6.1.1). Przy zamówieniu w 5 krokach działa elegancko, natomiast przy zmówieniu na jednej stronie po wyborze metody dostawy metoda płatności dostosowuje się tak jak trzeba, jednak gdy chcę zmienić formę dostawy to, wówczas metody płatności nie zmieniają się. Dopiero jak odświeżę stronę to wyświetla się prawidłowa przypisana do dostawy metoda płatności. Jakieś sugestie?

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Sprawdź na domyślnym szablonie a jeśli działa ok to sprawdź konsole JS (F12) czy nie ma błędów przy zmianie opcji dostawy. Moduł testowałem na 1.6.1.1 i działa poprawnie.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Faktycznie w moim aktualnym szablonie jest chyba jakiś problem. próbie zmiany opcji dostawy przy łączonym F12 wyskakują mi błędy:

 

Uncaught TypeError: https://sklepzoologic.pl/themes/warehouse/cache/v_29_944ba9b7b7f6c3564afce911294b988e.js price.toFixed is not a functionformatCurrency @ v_29_944ba9b7b7f6c3564afce911294b988e.js:21updateCartSummary @ v_29_944ba9b7b7f6c3564afce911294b988e.js:705$.ajax.success @ v_29_944ba9b7b7f6c3564afce911294b988e.js:864j @ v_29_944ba9b7b7f6c3564afce911294b988e.js:2k.fireWith @ v_29_944ba9b7b7f6c3564afce911294b988e.js:2x @ v_29_944ba9b7b7f6c3564afce911294b988e.js:4b @ v_29_944ba9b7b7f6c3564afce911294b988e.js:4

 

Niestety nie mam pojęcia jak to ugryźć żeby działało.

 

Ps. Czyli z samym modułem jest wszystko ok :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich,

 

Ja pracuję na PS 1.6.1.2 i po zainstalowaniu modułu shiptopay strona główna wygląda jak po przejściu tornada.

Slider rozłożony jest na kolejne 3 slajdy koszyk jest rozwalony po całym headzie :) i kilka innych anomalii.

 

instalowałem z paczki zip wrzuconej do modules.

 

wygląda na to że inne moduły typu slider nowości itp nie chcą z nim współpracować.

 

ogólnie dobrze działa :) znaczy spełnia swoją funkcje ale rozwala mi resztę modów i css.

Jak by to można rozwiązać ?

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

a to dziwne bo moduł ten w żaden sposób nie wpływa na templetkę

 

Widocznie coś źle robię.

Wrzuciłem zip do głównego katalogu modules na serwer, i jak daję instaluj z Listy modułów to już wszystko się przestawia.

Nawet jak go wyłączę pozostaje rozwalone dopiero jak go odinstaluję wszystko wraca do normy.

 

Najlepsze jest to że działa, robi to co powinien. :)

 

Co  o tym myślicie, no i jak niema przyszłości w tym modzie dla mnie to co polecicie na ps 1.6.1.2 ?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się



  • Przeglądający

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Aktywni użytkownicy

    Nikt jeszcze nie otrzymał reputacji w tym tygodniu.

  • Statystyki forum

    • Tematów
      7480
    • Postów
      36201
×