Skocz do zawartości
dwojod

błąd 404 google webmaster -

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

 

przerzuciłem ostatnio sklep z 1.4.10.0 na 1.5.6.2, w produktach wyłączonych ustawiłem ich widoczność na "tylko wyszukiwanie"

dziś zerkając na webmaster tools od wujka googla dostałem ponad 1000 stron z 404 - wchodząc na linki gdzie istnieje dany błąd strony normalnie się wczytują - dlaczego tak się dzieje? 

 

przykładowa strona z 404 i z ustawieniem widoczności na tylko wyszukiwanie:

 

http://sklep-quovadis.pl/sandaly/4038-sandaly-nessi-49404-koniak-914-camel.html

 

z góry dzięki za rady

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Miałeś to wyindeksowane z Google (tę jedną stronę testowo wrzuciłem już do Google). Może przez chwilę miałeś noindex?

 

Przez panel GWT pobierz stronę, żeby zaindeksowało, ew. podlinkuj kategorie (co zawsze się przyda) albo można tego użyć do szybkiej indeksacji - link

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Pytanie mam:


 


jak do tego linku



dopasować wyrażeniami regularnymi aby wychwytywał samą nazwę specials.php i wtedy przerzucał na odpowiednią stroną

 

próbowałem:

RewriteRule ^specials.php*$ http://sklep-quovadis.pl/237-promocje [R=301,L]

 

ale dostaje w przeglądarce niby właściwą stronę ale z "brudnym" url-em

http://sklep-quovadi...?controller=404


Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

faktycznie błąd- ale i tak siedzę bez pomysłu...

nie rozumiem dlaczego robot googla buduje takie dziwne linki, w wersji 1.4 nie było tego kłopotu

 

jak ktoś cos wymyśli w którą stronę sprawdzić stawiam piwo ;p

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się



  • Podobna zawartość

    • Przez Wasabi
      Witam
       
      Mam problem. Zakładam sklep na preście 1.6 i podczas ostatniego konfigurowania wywaliło mnie z panelu administracyjnego i nie mogę już się tam dostać. Nie chcę na nowo instalować presty bo boję się, że stracę to co już zrobiłem. Problem polega na tym, że podczas próby logowania do panelu przekierunkowuje mnie na stronę sklepu a na środku pojawia się komunikat błąd 404 strona niedostępna. 
       
      Problem przedstawiam poniżej. 
       
      http://wasabi.com.pl/admin123/index.php?controller=AdminDashboard&token=33d8274700a2a9a9bfe200032e8dc874
       
      http://wasabi.com.pl/admin123/
       
      http://wasabi.com.pl/
       
      Pomocy. 
       
  • Przeglądający

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Aktywni użytkownicy

    Nikt jeszcze nie otrzymał reputacji w tym tygodniu.

  • Statystyki forum

    • Tematów
      7477
    • Postów
      36196
×