Skocz do zawartości


Zdjęcie

[DARMOWY] Faktura czy Paragon dla PS 1.6

prestashop paragon prestashop fakura faktura czy paragon

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
86 odpowiedzi w tym temacie

#41 Nash64

Nash64

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 9 postów

Napisano 14 maj 2015 - 10:24

Dzięki za odpowiedź, zrobiłem zapis domyślnej opcji w panelu przed pierwszym zamówieniem - mimo to problem wystąpił. Sprawdzę na innym sklepie w takim razie czy błąd również występuje.

 

[EDIT] sower, ten problem występuje i polega na tym, że wybór klienta zapisujesz w save.js TYLKO gdy kliknie w obiekt '#pfform input', gdy klient tylko rzuci okiem i przejdzie dalej to się nie zapisze w bazie jego wybór, pomimo, że może sądzić, że wybrał paragon.

 

presta1.png
Powyższe rozwiązanie z usunięciem domyślnie wybranej opcji wydaje się sensowne, trzeba jeszcze pomyśleć o walidacji, żeby wybór był obowiązkowy  ;)

Odświeżam kotleta, poradziłeś sobie z walidacją?



#42 design4VIP

design4VIP

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 332 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 14 maj 2015 - 12:51

jezlei domyslne jest 'paragon. to w czym problem wysweitlic w panelu zawsze paragon, chyba, ze wybrana FV  ;)

if($ch[0]['choice'] == 1)
            $type = $this->l('Invoice');
        else
            $type = $this->l('Bill'); 

przy wyborze FV - value radio == 1 zmieni na ;FV', a przy paragon - value ==0 czy NULL  panel wyswietla zawsze 'paragon'.


design4VIP z innej strony...


#43 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4192 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 15 maj 2015 - 07:00

albo dopisać do save.js (na samym początku skryptu)

$(document).ready(function(){
	$('#pfform input').load("modules/paragonfaktura/save.php", function(responseText, statusText, xhr){
		var value = $('#pfform input:checked').val();
		var id_cart = $('#pfform #pf_id').val();
		$.ajax({
		  type: "POST",
		  url: "modules/paragonfaktura/save.php",
		  data: { value: 2, id_cart: id_cart }
		}).done(function( msg ) {

		});
	})
})

wtedy z automatu zapisze 2 - czyli paragon



#44 Greg1966

Greg1966

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • PrestaShop:1.6

Napisano 24 czerwiec 2015 - 13:48

Witam mam Prestę 1.6.0.6, rozpakowałem ZIP-a  wersja 1.2 z pierwszego postu, wgrałem katalog "paragonfaktura" do /modules/, i wygląda to tak na serwerze .../modules/override/controllers/admin/templates/orders/helpers/view/view.tpl pole wyboru pojawiło się w podsumowaniu zamówienia, ale w ostatnim etapie koszyka po potwierdzeniu zakupów wyskakuje strona z znaczkami literkami-krzaki. W podsumowaniu zamówienia w panelu admiina jest dalej "zobacz fakturę proforma" nic się nie zmieniło. proszę o jakies wskazówki co jest nie tak.



#45 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4192 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 24 czerwiec 2015 - 17:07

A przeczytałeś dokładnie pierwszy post?

 

czy tam jest coś napisane o

.../modules/override/controllers/admin/templates/orders/helpers/view/view.tpl

 

plik  masz przekopiować do

/override/controllers/admin/templates/orders/helpers/view

 

Przeczytaj dokładanie pierwszy post i postępuje zgodnie ze wskazówkami w nim zawartymi



#46 Greg1966

Greg1966

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • PrestaShop:1.6

Napisano 25 czerwiec 2015 - 08:53

Przeczytałem, tylko nie zauważyłem tego /override/ pod /modules/ i zastanawiałem się jak wkopiować plik do folderu w którym on już jest.  /overide/ ma u mnie ścieżkę /override/controllers/admin/templates/ na tym kończy się, a w templates jest tyko index.php. Pytanie:czy mam stworzyć po templates kolejne katalogi, i na końcu wkleić ten view.tpl?



#47 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4192 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 25 czerwiec 2015 - 09:10

hm.....................

 

łopatologicznie

 

może po prostu przenieś katalog z modułu  admin/templates/orders/helpers/view

 

do /override/controllers/admin/templates/



#48 Greg1966

Greg1966

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • PrestaShop:1.6

Napisano 25 czerwiec 2015 - 12:31

OK, zrobiłem tak: z ZIP-a ze ścieżki...override/controllers/admin/templates/orders/helpers/view/view.tpl  katalog ../orders z całą jego dalszą zawartością skopiowałem i wstawiłem do katalogu ../templates/ i wygląda to teraz tak.../override/controllers/admin/templates/orders/helpers/view/view.tpl.

W podsumowaniu koszyka jest aktywny wybór paragon/faktura, a wpanelu admina własciwie wyświetla to co wybrał klient obok "drukuj zamówienie".

Teraz pytanie

1. Czy to wszystko co moduł ma wskazywać.

2. Dlaczego już w ostanim kroku po "potwierdzam zamówienie"  wyskakuje mi pusta strona z literkami i różnymi znaczkami? Czy może to być brak "ioncube" na serwerze?



#49 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4192 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 26 czerwiec 2015 - 05:29

2 wklej te literki i różne znaczki bo to one mówią w czym problem

 

nie mniej nie sądzę aby to była akurat wina tego modułu



#50 Mistrz Yoda

Mistrz Yoda

    Ekspert

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 1435 postów
  • LocationOstrołęka
  • PrestaShop:1.2, 1.4

Napisano 26 czerwiec 2015 - 09:31

sorry: nie te okno


Uwaga: Rady tego użyszkodnika mogą być niebezpieczne dla Twojego komputera, względnie doprowadzić mogą do zwapnienia poszycia nośnika dysku twardego lub preizolowanych połączeń magistrali głównej w wyniku procesów iniekcji kodu SQL H2O.

#51 Greg1966

Greg1966

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • PrestaShop:1.6

Napisano 26 czerwiec 2015 - 10:51

Witaj Sower bardzo Ci dziękuję za podjęcie mojego tematu, jak wróce z urlopu około 08.07.15 to się odezwę, bo dosłownie za trzy godzinyn wyjeżdżam.

Krzaki z po złożonym zamówieniu zniknęły, ale nie mogłem wejśc z panelu admina do zakładki moduły, bo była biała strona. W hostingu wcześniej uruchamiał mi ioncuba z powodu modułu  " pdf do wiadomości e-mail" , a sprawdził błędy i powiedział że ma informację że błędy wyskakują po jakimś module, nie spytałem jakim. Równoczesnie instalowałem  moduł " pdf do wiadomości e-mail"  i "paragonfaktura"  odinstalowałem w takim wypadku oba przez FTP. Usunąłem z moduł "paragopnfaktura" , to co dopisałem w .../override/controllers/admin/templates/orders/helpers/view/view.tpl, te wytłuszczone, zostawiłem jak było z postu 46, i coś jest nie tak w panelu admina w poszczególnych zamówieniach obok "drukuj zamówienie" jest  "brak faktury" i "brak listu przewozowego"., a powinny być do podglądu. Zrobiłem błąd, powinienem najpierw jeden moduł do końca zainstalować aż bedzie działać, potem drugi. teraz muszę od nowa, jednak po urlopie. Pozdrawiam.



#52 Piotr2015

Piotr2015

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 01 lipiec 2015 - 09:51

...



#53 Sentif

Sentif

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 15 lipiec 2015 - 17:33

Pod wersją 1.6.0.14 zainstalowanie modułu powoduje problem z m. in. wyświetlaniem w oknie zamówienia ilości wiadomości wysłanych do klienta, oraz powoduje, że przycisk: "Pokaż wszystkie wiadomości" nie działa jak powinien - przenosi ogólnie do obsługi klienta, zamiast do rozmów z tym konkretnym klientem.

Jeszcze tak przy okazji
 

 

 

$(document).ready(function(){
    $('#pfform input').load("modules/paragonfaktura/save.php", function(responseText, statusText, xhr){
        var value = $('#pfform input:checked').val();
        var id_cart = $('#pfform #pf_id').val();
        $.ajax({
         type: "POST",
         url: "modules/paragonfaktura/save.php",
         data: { value: 2, id_cart: id_cart }
        }).done(function( msg ) {

        });
    })
})

spowoduje, że niezależnie co klient wybierze (paragon czy fakturę) i tak wyświetli się paragon, więc jaki cel wówczas miałby moduł?



#54 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4192 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 16 lipiec 2015 - 07:43

a zwróciłeś uwagę na

 

  $('#pfform input').load

 

skrypt po wejściu na stronę realizacji zamówienia  "zaznacza" paragon jako domyślny dokument - i jest to "patch" rozwiązujący problem związany z tym, iż w przypadku braku interakcji klienta  czyli jeżeli klient nic nie wybrał  to "nic" nie było wybrane ;)

 

W dalszym ciągu klient ma możliwość wybrania/zmiany dokumentu

 

no chyba, że usunąłeś pozostałą część skryptu ;)

 

skrypt save.js powinien wyglądać tak

$(document).ready(function(){
	$('#pfform input').load("modules/paragonfaktura/save.php", function(responseText, statusText, xhr){
		var value = $('#pfform input:checked').val();
		var id_cart = $('#pfform #pf_id').val();
		$.ajax({
		  type: "POST",
		  url: "modules/paragonfaktura/save.php",
		  data: { value: 2, id_cart: id_cart }
		}).done(function( msg ) {

		});
	})
})



$(document).ready(function(){
	$('#pfform input').click(function(){
		var value = $('#pfform input:checked').val();
		var id_cart = $('#pfform #pf_id').val();
		$.ajax({
		  type: "POST",
		  url: "modules/paragonfaktura/save.php",
		  data: { value: value, id_cart: id_cart }
		}).done(function( msg ) {

		});
	})
})


#55 vkmaxx

vkmaxx

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 9 postów
  • LocationŁódź

Napisano 04 listopad 2015 - 20:20

Czy skrpyt działa pod PS 1.6.1 ?

 

Zainstalowałem moduł, wrzuciłem plik view.tpl do override/controllers/admin/templates/orders/helpers/view/.
Plik save.js wygląda tak jak post wcześniej (całość skopiowana).

 

  • W zamówieniu zawsze mam "no document selected"
  • Moduł nie zapisuje ustawień (mogę to obejść edytując pliki) niezależnie od tego wy włączę czy wyłączę cache
  • W bazie widzę że tabela *_pf jest pusta więc wychodzi na to że nic się nie dzieje przy zakupie

PS.

 

Szukam przyczyny i widzę że moduł dodaje się do displayAdminOrderFaktura displayShoppingCartFooter. Tego drugiego zaczepu nie widzę w adminie przy przeglądaniuy pozycji modułów ale gdy go próbuje dodać mam komunikat że już tam jest...
Moduł pokazał się po włączeniu opcji "Wyświetl nie pozycjonowane zaczepy"


Sklep z Niegrzecznymi prezentami, fanom polskiej motoryzacji polecał bym bardziej klub Fiata126p, no chyba że po prostu chcesz odwiedzić mój blog. Na pewno znajdziesz coś interesującego.

#56 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4192 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 05 listopad 2015 - 06:19

daj link do sklepu



#57 vkmaxx

vkmaxx

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 9 postów
  • LocationŁódź

Napisano 05 listopad 2015 - 09:29

http://www.rudefoo2.linuxpl.info

 

Nie ma zakupów dla gości, musisz się zalogować user test@test.pl, hasło test123

 

Próbowałem do pliku save.js dodaćkomunikat alert z wyskaującym oknem żeby sprawdzić czy jest wywoływany i nie jest, ale nie wiem na jakim etapie powinien być załączony.


Sklep z Niegrzecznymi prezentami, fanom polskiej motoryzacji polecał bym bardziej klub Fiata126p, no chyba że po prostu chcesz odwiedzić mój blog. Na pewno znajdziesz coś interesującego.

#58 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4192 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 05 listopad 2015 - 11:11

przyczyną jest

 

"NetworkError: 404 Not Found - http://www.rudefoo2....ktura/save.php"
 
jeżeli plik jest w/w lokalizacji to zmień chmody


#59 vkmaxx

vkmaxx

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 9 postów
  • LocationŁódź

Napisano 05 listopad 2015 - 12:17

Hmmmm, nie ma go tu:

http://www.rudefoo2.linuxpl.info/pl/modules/paragonfaktura/save.php

Bo jest tu:

http://www.rudefoo2.linuxpl.info/modules/paragonfaktura/save.php

Presta dodaje wersję językową do ścieżki. Może da się to odwołanie zrobić uniwersalne zamiast dla każdej wersji językowej robić kopię JS.


Sklep z Niegrzecznymi prezentami, fanom polskiej motoryzacji polecał bym bardziej klub Fiata126p, no chyba że po prostu chcesz odwiedzić mój blog. Na pewno znajdziesz coś interesującego.

#60 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4192 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 05 listopad 2015 - 12:54

da się

 

w url: "modules/paragonfaktura/save.php",

 

musisz zmienić na url: "/modules/paragonfaktura/save.php",

 

a jak nie zadziała to musisz sobie pobrać w js  iso języka i wstawić przed /modules


  • vkmaxx lubi to




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Hosting zapewnia: Hekko.pl