Skocz do zawartości


Zdjęcie

[DARMOWY] Faktura czy Paragon dla PS 1.6

prestashop paragon prestashop fakura faktura czy paragon

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
87 odpowiedzi w tym temacie

#21 adj1

adj1

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 20 listopad 2014 - 12:13

Tak tylko widzisz

 

linia 47 i 49 są częścią funkcji odpowiadającej za wyświetlenie tego co klient wybrał w zamówieniu

czyli na hooku DisplayAdminOrderFaktura

Rozumiem, tylko jak to jest możliwe, że klient nie wybrał nic ?



#22 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4212 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 20 listopad 2014 - 14:27

no a skąd ja mam wiedzieć?

 

wrzuć jakiegoś dumpa i sprawdź co jest wysyłane albo co nie jest wysyłane ;)


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#23 efrenzy

efrenzy

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 97 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 21 listopad 2014 - 11:42

Dobrze, że się wstrzymałem kilka dni z modułem p-f ;) Dziękuję za udostępnienie, działa jak złoto.


Solidne wyposażenie serwerowni: SZAFYRACK.pl


#24 jlo31

jlo31

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 21 listopad 2014 - 21:22

Witam,

niestety u mnie moduł działa połowicznie.

Klient zamawiając widzi opcje do zaznaczenia, ale w panelu admina nic nie ma? Próbowałem zaznaczać paragon i faktura i dla obu przypadków nie się nie pokazuje.

pobrałem wersję 1.2

PrestaShop 1.6.9

 

Jakieś pomysły?



#25 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4212 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 22 listopad 2014 - 06:52

a czy na pewno przekopiowałeś liki do "/override/controllers/admin/templates/orders/helpers/view"


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#26 jlo31

jlo31

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 23 listopad 2014 - 01:00

a czy na pewno przekopiowałeś liki do "/override/controllers/admin/templates/orders/helpers/view"

oooo fakt - nie zauważyłem tego. Dzięki.

Wszystko działa - super.



#27 efrenzy

efrenzy

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 97 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 24 listopad 2014 - 11:13

Przypuszczam, że jest jeden problem w działaniu tego modułu, który polega na braku wywołania funkcji zapisującej domyślny wybór gdy klient nie kliknie na pole formularza wyboru paragon/faktura. W takim przypadku, system nie zapisuje domyślnego wyboru w statusie zamówienia widnieje komunikat 'No document slected'.

 

Czy ktoś może potwierdzić taki wariant??

 

Widzę, że wcześniej poruszył ten temat adj1

 

[EDIT] Tymczasowo pomaga dołożenie nowego selektora w widoku koszyka pod przyciskiem przejścia dalej i podpięcie pod funkcję, która to zapisuje. Jeśli ktoś będzie zainteresowany rozwiązaniem problemu, chętnie udzielę instrukcji co i gdzie dodać. Nie sądzę aby to była najlepsza metoda, na obecną chwilę jest jedynie skuteczna ;)


Solidne wyposażenie serwerowni: SZAFYRACK.pl


#28 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4212 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 24 listopad 2014 - 12:18

Moduł przetestowany na najnowszej wersji presty - działa poprawnie ;)

Sugeruję po instalacji modułu wejść w jego konfigurację i ustawić domyślny dokument potwierdzenia zakupu a następnie kliknąć "zapisz"

 

ewentualnie sprawdzić czy plik save.js i save.php ma odpowiednie chmody (domyślnie 644)

 

w ostateczności można zmodyfikować plik cart.tpl

 

zmieniając

<input type="radio" value="1" name="pfi" {if $type == 1} checked {/if}/><label style="margin-left: 5px;">{l s='Invoice' mod='paragonfaktura'}</label>
	<input type="radio" value="2" name="pfi" {if $type == 2} checked {/if} style="margin-left: 30px;"/><label style="margin-left: 5px;">{l s='Bill' mod='paragonfaktura'}</label>

na

<input type="radio" value="1" name="pfi" /><label style="margin-left: 5px;">{l s='Invoice' mod='paragonfaktura'}</label>
	<input type="radio" value="2" name="pfi" checked style="margin-left: 30px;"/><label style="margin-left: 5px;">{l s='Bill' mod='paragonfaktura'}</label>

w/w przypadku parametr "checked" jest ustawiony przy paragonie


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#29 efrenzy

efrenzy

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 97 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 24 listopad 2014 - 12:25

Dzięki za odpowiedź, zrobiłem zapis domyślnej opcji w panelu przed pierwszym zamówieniem - mimo to problem wystąpił. Sprawdzę na innym sklepie w takim razie czy błąd również występuje.

 

[EDIT] sower, ten problem występuje i polega na tym, że wybór klienta zapisujesz w save.js TYLKO gdy kliknie w obiekt '#pfform input', gdy klient tylko rzuci okiem i przejdzie dalej to się nie zapisze w bazie jego wybór, pomimo, że może sądzić, że wybrał paragon.

 

presta1.png
Powyższe rozwiązanie z usunięciem domyślnie wybranej opcji wydaje się sensowne, trzeba jeszcze pomyśleć o walidacji, żeby wybór był obowiązkowy  ;)


Solidne wyposażenie serwerowni: SZAFYRACK.pl


#30 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4212 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 24 listopad 2014 - 12:58

No widzisz a na mojej wersji 1.6.0.9 działa to poprawnie ;)

Może to kwestia tego, że moja wersja jest wersją w upgrade a nie z czystej instalacji

Jak znajdę chwilkę to postawię czysta instalkę 1.6.0.9 i sprawdzę w czym problem.

 

Nie mniej na tą chwilkę moduł ma status niedziałającego z 1.6.0.9 


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#31 stempol90

stempol90

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 21 grudzień 2014 - 19:37

pod najnowszą wersją presta działa wersja 1.0 bez żadnych modernizacji

pobrałem ją tutaj : http://prestadesign....on-czy-faktura/

 

mam pytanie jak można dodać do powiadomienia mailowego informacje o wybranym typie dokumentu ?



#32 podemski

podemski

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 27 postów

Napisano 07 styczeń 2015 - 11:23

Proponuje nie nadpisywać view.tpl tylko pobierać sobie ajaxowo wybór i wszczepiać ten mały elemencik oznaczający wybór javascriptem, nie będzie wtedy problemu z retrokompatybilnością.

 

Fajnie, że ktoś to kontynuuje ;)



#33 osinator

osinator

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 31 styczeń 2015 - 03:19

Witam,

zainstalowałem moduł na presta 1.6.0.6 i mam problem. Tabelka ps_pf ok, pf_dafault ok, skrypt save.js działa, ale jest w nim problem z ajaxem, na próbę dodałem error: alert('') do $ajax i wywala mi ten pusty alert więc coś jest niefajnie. Nic nie zapisuje się do bazy. Na localhost z wersją presty 1.6.0.11 działa bez problemu.

 

Wersja PHP 5.4



#34 JarekSzd

JarekSzd

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 22 luty 2015 - 09:49

u mnie na 1.6.0.11 w panelu administracyjnym (widok zamówienia) wyrzuca błąd

 

 

Notice w linii 47 w pliku /home/projjunior/domains/sportmore.pl/public_html/modules/paragonfaktura/paragonfaktura.php
[8] Undefined offset: 0

 

czy zna ktoś rozwiązanie jak umieścić informację w mailu z zamówieniem



#35 JarekSzd

JarekSzd

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 22 luty 2015 - 15:17


Na localhost z wersją presty 1.6.0.11 działa bez problemu.

 

Wersja PHP 5.4

 

U mnie na 1.6.0.11 nie działa, gdy podmieniam pliki OrderController.php AuthController.php nie mogę zalogować się do konta klienta



#36 efrenzy

efrenzy

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 97 postów
  • PrestaShop:1.4, 1.5, 1.6

Napisano 22 luty 2015 - 21:34

Jakiś błąd rzuca na hostingu ?


Solidne wyposażenie serwerowni: SZAFYRACK.pl


#37 bastil

bastil

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 24 luty 2015 - 10:23

Witam,

 

Da radę w jakiś sposób dodać informację o paragonie lub fakturze w mailu, który informuje obsługę o złożonym zamówieniu? Tak aby ni logować się za każdym razem do panelu sklepu aby to sprawdzać.



#38 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4212 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 24 luty 2015 - 12:20

Tak da radę

trzeba zmodyfikować core sklepu + moduł mailalerts + szablon email


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#39 bastil

bastil

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 24 luty 2015 - 13:16

mam przez to rozumieć że dla kogoś kto ma małą widzę w tym zakresie sprawa jest raczej niewykonalna?



#40 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4212 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 25 luty 2015 - 06:39

raczej mało prawdopodobne aby sobie z tym poradził


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Hosting zapewnia: Hekko.pl