Skocz do zawartości


Zdjęcie

[DARMOWY] Faktura czy Paragon dla PS 1.6

prestashop paragon prestashop fakura faktura czy paragon

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
87 odpowiedzi w tym temacie

#1 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4212 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 10 lipiec 2014 - 12:38

Co prawda miałem udostępnić ten moduł pod koniec tygodnia  ale jest trochę szybciej.

 

Jest to zmodyfikowana i dostosowana wersja darmowego modułu przeznaczonego do wersji 1.5

 

Tak więc i ten moduł jest udostępniony na podobnej zasadzie - czyli "free"

 

Oczywiście nie ponoszę jakiejkolwiek odpowiedzialności za jego działanie a osoba instalująca i używająca ten moduł robi to na własną odpowiedzialność.

 

Moduł został przetestowany na wersjach prestashop do wersji 1.6.0.6 włącznie.

 

Zasada działania:

W podsumowaniu koszyka pojawia się dodatkowa opcja pt "Proszę wybrać typ dokumentu potwierdzającego dokonanie zakupu"

 

e18568.png

Gdzie  klient ma do wyboru 2 opcje :

1. Faktura

2. Paragon

Gdzie wybiera interesującą go formę potwierdzenia zakupu.

 

Po realizacji zamówienia , w Panelu Admina w zamówieniu

 

7480a6.png

 

 

Obok"drukuj zamówienie" pojawia się dodatkowa informacja wyświetlająca jaki rodzaj dokumentu wybrał klient.

 

Instalacja:

Należy pobrać i rozpakować archiwum.

Następnie przez FTP wrzucić katalog "paragonfaktura" do katalogu /modules

Następnie należy wejść do rozpakowanego wcześniej archiwum - znajduje się w nim katalog override, z tego katalogu należy przekopiować plik view.tpl w/g struktury do /override/controllers/admin/templates/orders/helpers/view

 

Po wykonaniu w/w czynności należy zalogować się do Panelu Admina i zainstalować moduł.

 

I tyle.

 

Zmiany:

wer.1.2

Został dodany nowy status wyświetlający się  w podsumowaniu zamówienia i dotyczący wcześniejszych zamówień , gdzie klienci nie mieli możliwości wyboru rodzaju dokumentu.

W przypadku braku wyboru dokumentu wyświetla się status "No document select" 

 

 

Wszelkie błędy i uwagi dotyczące modułu proszę zgłaszać w tym temacie

 

Wersja: 1.2 testowana na Prestashop do wersji 1.6.0.6

Załączony plik  paragonfaktura_PS16_wer_12.zip   22,11 KB   652 Ilość pobrań

 

UWAGA!!! - moduł nie działa poprawnie z wersją 1.6.0.9 i nowszymi


  • luthien lubi to

468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#2 effectdesign

effectdesign

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 80 postów

Napisano 19 sierpień 2014 - 13:28

Witam.

Częściowo działa.

Testuję na Presta 1.6.0.8. Ale wewnatrz panelu jest tylko informacja że faktura jest wybrana.

A jeśli chodzi o paragon to wtedy się nic nie pojawia. Dobrze by było zaznaczyć to że mamy paragon wybrany też bez Klienta w panelu.

Jeśli by się dało coś takiego zrobić że dostajemy e-mail z wiadmością o wyborze dokumentu. To by było ciekawe rozwiązanie.

To rozwiązanie które mamy jest zawsze lepsze jak żadne. Dlatego dziękuję bardzo.

Jeszcze zamieszczam screen czy tak to ma działać..

 

Załączone pliki

  • Załączony plik  screen.png   125,29 KB   30 Ilość pobrań


#3 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4212 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 21 sierpień 2014 - 08:10

 

Jeśli by się dało coś takiego zrobić że dostajemy e-mail z wiadmością o wyborze dokumentu. To by było ciekawe rozwiązanie.

 

tu trzeba niestety zmodyfikować moduł mailalert


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#4 effectdesign

effectdesign

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 80 postów

Napisano 21 sierpień 2014 - 14:47

Dziękuję za szybką odpowiedź.

Już sobie poradziłem.

:-P



#5 Krzysztof

Krzysztof

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 25 sierpień 2014 - 14:24

Fajny moduł ale nie widać na koniec zakupu że klient kupując otrzyma produkt z fakturą lub paragonem . Poza tym do niego po zakupie i tak przychodzi faktura ...



#6 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4212 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 26 sierpień 2014 - 11:19

 

Fajny moduł ale nie widać na koniec zakupu że klient kupując otrzyma produkt z fakturą lub paragonem

 

Ale co ma piernik do wiatraka?

 

 

Poza tym do niego po zakupie i tak przychodzi

 

Bzdura - przychodzi faktura pro-forma a nie faktura fv

 

 

Poza tym chyba nie bardzo zrozumiałeś sens tego modułu.

 

Moduł ten ma wyłącznie informować obsługę sklepu o tym jaki dokument potwierdzający sprzedaż wybrał klient.


  • sower lubi to

468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#7 effectdesign

effectdesign

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 80 postów

Napisano 29 sierpień 2014 - 10:20

Witam.

Dokładnie moduł ma informować w panelu obsługę  o wyborze dokumentu przez Kliienta.

Tyle wystarczy.

Choć to powiadomienie na maila by się przydało.



#8 Camloth

Camloth

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 18 wrzesień 2014 - 15:00

Witam.

Nie mogę zapisać zmian w Ustawieniach modułu, tzn. nawet kiedy wybiorę domyślną Fakturę po kliknięciu Zapisz domyślny pozostaje Paragon. Podobnie jest podczas składania zamówienia, co może być powodem takiego błędu? (presta 1.6.0.8)

Proszę o pomoc.



#9 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4212 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 18 wrzesień 2014 - 16:36

Czy masz włączoną opcję w wydajnościach buforowania do pliku?


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#10 mlody_mce

mlody_mce

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 22 październik 2014 - 22:03

Witam jestem tu nowy.

Odświeżę temat mam pytanie czy jest możliwość aby moduł sprawdzał czy numer NIP jest wpisany i blokował lub informował użytkownika że musi uzupełnić. Czy czegoś takiego nie ma ?

Presta 1.6.9 + Europejski numer VAT



#11 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4212 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 23 październik 2014 - 06:09

Witam jestem tu nowy.

Odświeżę temat mam pytanie czy jest możliwość aby moduł sprawdzał czy numer NIP jest wpisany i blokował lub informował urzystkownika że musi uzupełnić. Czy czegoś takiego nie ma ?

Presta 1.6.9 + Europejski numer VAT

 

Ten moduł pozwala wyłącznie na to aby klient wybrał sobie jakich chce otrzymać dokument sprzedaży

 

i nie ma takiej funkcjonalności o której piszesz


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#12 cklimowicz

cklimowicz

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 3 postów
  • PrestaShop:1.6

Napisano 26 październik 2014 - 22:01

WItam,

 

Testował ktoś ten moduł na 1.6.0.9 ?

 

Zainstalowałem wg. instrukcji. Opcja wyboru pojawia się w trakcie składania zamówienia, co prawda rozjechane, ale to szczegół.

Niestety w back office przy zamówieniu z fakturą nic się nie pojawia.

 

Testowałem wersję modułu 1.0 i tu coś widać, ale nie do końca tak jak powinno być.

 

Wygląda na to że nie dodaje wpisu do bazy (tablica pf). Dodałem ręcznie wpis, ale także nic nie wyświetla.

 

Będę wdzięczny za pomoc.

Załączone pliki


Użytkownik cklimowicz edytował ten post 26 październik 2014 - 22:22


#13 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4212 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 27 październik 2014 - 06:41

Moduł z pierwszego postu w wersji 1.2 działa poprawnie na 1.6.0.9


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#14 cklimowicz

cklimowicz

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 3 postów
  • PrestaShop:1.6

Napisano 27 październik 2014 - 14:08

Przyznaje się do błędu. Moduł działa.

To ja popierdzieliłem katalogi /override/......

 

Przepraszam za zamieszanie.



#15 adj1

adj1

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 15 listopad 2014 - 21:33

Witam, zainstalowałem moduł, ale w przypadku kiedy paragon jest domyślnie, to w szczegółach zamówienia jest błąd. Po prostu nie dodaje do bazy mysql rekordu o wyborze dokumentu.



#16 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4212 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 16 listopad 2014 - 12:21

jaki błąd?


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#17 adj1

adj1

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 16 listopad 2014 - 15:19

Notice w linii 47 w pliku /modules/paragonfaktura/paragonfaktura.php
[8] Undefined offset: 0

Notice w linii 49 w pliku /modules/paragonfaktura/paragonfaktura.php
[8] Undefined offset: 0

#18 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4212 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 16 listopad 2014 - 15:59

wersja php?


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA


#19 adj1

adj1

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 16 listopad 2014 - 19:09

Wersja PHP 5.3.27

 

a w zamówieniu:

No document select

 
W bazie mysql nie dodało rekordu w tabeli ps_pf


#20 sower

sower

    Guru

  • Moderatorzy
  • 4212 postów
  • Location3miasto
  • PrestaShop:1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6

Napisano 17 listopad 2014 - 07:11

Tak tylko widzisz

 

linia 47 i 49 są częścią funkcji odpowiadającej za wyświetlenie tego co klient wybrał w zamówieniu

czyli na hooku DisplayAdminOrderFaktura


468x60.jpg

468x60_pl.gif

 

QUICK PRESTA SUPPORT:  gg 45116037
SKLEPY  MODUŁY INTEGRACJE  POMOC TECHNICZNA





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Hosting zapewnia: Hekko.pl