Skocz do zawartości


Zdjęcie

[MODUŁ] Ship to Pay (ship2pay) dla PrestaShop 1.5x


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

#21 basuber

basuber

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 12 luty 2013 - 18:38

Witam mam taki sam kłopot jak milt3n pomogła zmiana sposobu składania zamówienia z 11 kroku na 5 kroków. Jednakze wolałbym 1 krok... pomocy !!

#22 mario

mario

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 81 postów

Napisano 12 luty 2013 - 20:13

Wiele razy bylo na forum, ze wersja 1.5.3 nie nadaje sie na sklep produkcyjny, jest jeszcze za duzo bledow, zwlaszcza dla osob nie znajacych programowania i nie potrafiacych sobie pomoc. W jednym sklepie bedzie dzialalo poprawnie, w innym, przy innych modulach, innej konfiguracji juz nie. I nie musi to byc wcale wina ship2pay. A co do przekroczenia ilosci dostepnej pamieci: wszystko jest sumowane, cale zapotrzebowanie przez silnik, akurat trafilo, ze podczas pracy tego modulu jej zbraklo. Cale zamieszanie wprowadza team Prestashopu, zle numerujac wersje. powinno byc 1.5.0.3.1 Zasuwaja z ta numeracja, wprowadzajac uzytkownikow w blad, najprawdopodobniej juz pracuja koncepcyjnie nad wersja 1.6 a wersja 1.5 jest tak naprawde przejsciowa, poligonowa. W tej wersji jedna lata generuje kilka nestepnych bledow, zwlaszcza w modulach.

#23 ja_Pedro

ja_Pedro

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 19 luty 2013 - 16:10

Otóż udało mi się uporać z tym problemem:)
Trzeba odinstalować (nie wystarczy wyłączyć) wszystkie zbędne moduły związane z płatnością i dostawą (np. Payments to carriers i Universal Payment Module), następnie zainstalować tylko ship to pay, który uploadował ircykk, podmienić plik również uploadowany przez niego i wszystko powinno działać. Ja na wszelki wypadek odinstalowałem wszystko co jest związane z przesyłką i dostawą i zainstalowałem od początku tylko te niezbędne (Płatność przy odbiorze, Przelew bankowy, Ship to Pay, ew. przelewy24) i działa jak złoto.

#24 szopi

szopi

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 10 postów

Napisano 17 marzec 2013 - 14:27

Witam.
Jest mały błąd w module. Przy składaniu zamówienia z zarejestrowanego konta i akceptowaniu regulaminu, w polu "Wybierz metodę płatności" wyskakuje komunikat: "Brak dostępnej metody płatności." Dopiero po wybraniu innej metody wysyłki i powróceniu do poprzedniej wyświetla się jak powinno. Troche to jest kłopotliwe dla klienta.

Witam,
Ja niestety borykam się z identycznym problemem, niezależnie jako gość czy zarejestrowany użytkownik. Po akceptacji regulaminu nie ładują się dostępne metody płatności dla defaultowego sposobu dostawy. Po kliknięciu innej opcji, płatności się ładują i dalej moduł działa już poprawnie.
Przeanalizowałem dzisiaj nieco dokładniej szereg wariantów zarówno z Ship2Pay jak i Payments2Carriers i obydwa moduły w moim przypadku zachowują się identycznie, mianowicie:
Jeśli wyłączymy opcję akceptuj "Warunki korzystania z usługi" w Preferencje/Zamówienia, wówczas obydwa moduły ładują dostępne metody płatności dla domyślnego sposobu dostawy, gdy użytkownik zaloguje się do sklepu przed finalizacją zamówienia przez OPC. W przypadku gdy autentykacja użytkownika następuje przy OPC, wówczas dla domyślnego sposobu dostawy pojawia się komunikat "brak dostępnych metod płatności", trzeba zaznaczyć inną opcję dostawy i moduły zaczynają działać prawidłowo.
Przy włączonej akceptacji "Warunków korzystania z usługi" na OPC, niezależnie czy użytkownik zaloguje się w cześniej czy autentykuje się dopiero podczas OPC, po zaakceptowaniu "Warunków korzystania z usługi" dla domyślnego sposobu dostawy pojawia się komunikat "brak dostępnych metod płatności" dopiero jak poklikamy w inne sposoby dostawy, S2P i P2C zaczynają normalnie wyświetlać formy płatności.

Sklep: 1.5.2
Ship2pay: 1.01
P2C: wersja podawana w tym wątku 0.1
moduły płatnośći: płatność przy odbiorze, płatność przelewem, payu (jeszcze nie skonfigurowany)
strona sklepu w budowie: http://ridepoland.com/sklep/
pliczek module.php podmieniony zgodnie z instrukcją użytkownika @ircykk

Czy poradził już sobie ktoś z tym problemem? Proszę o pilną pomoc.

#25 aneheli

aneheli

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 19 marzec 2013 - 13:56

Wszystko działa oprócz ponowienia zamówienia, jeżeli ponawiamy zamówienie i brak jest już na stanie jakiegoś produktu wyskakuje komunikat "koszyk pusty" zamiast tak jak się dzieje gdy moduł jest wyłączony "brak pewnych produktów zostały one usunięte z zamówienia"

#26 vkmaxx

vkmaxx

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 9 postów
  • LocationŁódź

Napisano 20 marzec 2013 - 14:00

Udało misie uruchomić moduł na "preście" 1.5.3, bez dodatkowych modyfikacji (silnik)

Problem polegał tylko na tym, że po instalacji nie było można wybrać nic ("brak dostępnych metod płatności"), pomogło usunięcie ship2pay, wszystkich modułów płatności, po czym dodanie ich na nowo, z ship2pay na końcu.
Sklep z Niegrzecznymi prezentami, fanom polskiej motoryzacji polecał bym bardziej klub Fiata126p, no chyba że po prostu chcesz odwiedzić mój blog. Na pewno znajdziesz coś interesującego.

#27 defsson

defsson

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 13 postów
  • LocationKraków

Napisano 25 marzec 2013 - 21:11

Udało misie uruchomić moduł na "preście" 1.5.3, bez dodatkowych modyfikacji (silnik)

Problem polegał tylko na tym, że po instalacji nie było można wybrać nic ("brak dostępnych metod płatności"), pomogło usunięcie ship2pay, wszystkich modułów płatności, po czym dodanie ich na nowo, z ship2pay na końcu.



Potwierdzam mnie również ruszyło na gołej preście 1.5.3 po sugestii kolegi z góry.

Dziękuję
My only crime is that i`m too damn kind

#28 s_piotrowski

s_piotrowski

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 29 marzec 2013 - 10:01

Witam, czy może ktoś testował również z najnowszą wersją 1.5.4.0, mi niestety nie chce działać, obojętnie co zaznaczę wyświetla wszystkie metody płatności, (tak moduł włączony i skonfigurowany)

#29 aleksanderlech

aleksanderlech

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 03 kwiecień 2013 - 20:20

Dołączam się do pytania - co zrobić żeby moduł zadziałał na 1.5.4? Pozdrawiam Olek

#30 Mikele

Mikele

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 10 kwiecień 2013 - 08:14

Próbuję skonfigurować ship2pay (payments2carriers) z transferuj.pl i za cholere nie mogę.

Pomimo że w konfiguracji ship2pay zaznaczę "Wpłata na konto/transferuj.pl",
zrobię "Update" to podczas składania zamówienia,
w 5 kroku "Płatność" nie wyświetla opcji transfeuj.pl,
tylko komunikat "Moduł płatności nie jest zainstalowany".

Moduł jest aktywny.

Sklep: 1.5.4
ship2pay: pobrane z forum, z tego tematu.

W folderze ./modules/payments2carriers/override/modules
jest tylko plik Hook.php, czy to ten plik podmienić z modules.php który zamieścił ircykk?

Przeglądałem kod i strukturę bazy.
Tak na moje oko:
W bazie jest tabela PS_CARRIER a w niej pole IS_MODULE
(tutaj powinna być wartość 1 - dla modułu zewnętrznego czyli systemów płatności)
ale gdy piszę w nim wartość "1", to w 4 kroku zamówienia znika opcja "Wpłata na konto".
Jest jeszcze również pole SHIPPING_EXTERNAL oraz EXTERNAL_MODULE_NAME,
które również powinny być wypełnione odpowiednio "1" oraz "transferuj",
ale mimo to nie zachodzą żadne zmiany w 4 kroku.
Podejrzewam że czegoś brakuje w kodzie php lub jest jakaś pomyłka.

Co ciekawe próbowałem z wersja dla Presta 1.4 z tego tematu,
tutaj z kolei w 4 kroku bez względu na to jaką metodę wysyłki wybiorę,
to przy sposobie płatności w 5 kroku wyświetla wszystkie płatności,
tak jakby nie brało pod uwagę ustawień konfiguracji w module ship2pay.

#31 macendrju

macendrju

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 15 kwiecień 2013 - 11:21

Cześć, mam prośbę. Podłączony mam i skonfigurowany moduł PayU. Presta 1.5.3.1 Chciałeb dodać moduł ship2pay, ale nie za bardzo mi to działa. Czy możecie podac link do działajacej aktualne wersji z tą prestą? I rozumiem, że da mi to mozliowsc wykonania takich platnosci jak: - Wysylka kurierem (bez pobrania z wpłatą +10 zł) - Wysylka kurierem (za pobraniem bez opłaty) Na tą chwilę nie mogę sobie poradzić z ustawieniem tego... Proszę o pomoc.

#32 badyl

badyl

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 24 czerwiec 2013 - 09:57

Witam, mam Prestę 1.5.4 i Ship2Pay v 1.02 Jest problem przy korzystaniu z funkcji one page checkout (przetłumaczone przez Prestashopa jako "zakupy na jednej stronie"). Jeśli klient klika nie po kolei od góry do dołu, tylko: 1. najpierw (przed podaniem danych osobowych) wybierze kuriera nr 1 (któremu ship2pay ogranicza płatność do "płatności przelewem") 2. potem np. wybierze zakupy jako gość i wpisze swoje dane teleadresowe i naciśnie przycisk "zapisz" 3. prestashop po tej operacji "odświeża" formy wysyłki i płatności i przestawia kuriera na kuriera domyślnego nie zmieniając położenia checkboxa przy nazwie kuriera (w moim przypadku wybiera kuriera nr 2 - który modułem ship2pay ma ograniczone płatności tylko do "płatności za pobraniem") W efekcie jeśli klient nie kliknie jeszcze raz na wybór kuriera, tylko zostawi to w tej formie i przejdzie do ostatniego kroku zamówienia, to dokona wyboru kuriera nr 1 z formą płatności teoretycznie zablokowaną dla niego, a dostępną u kuriera nr 2. Sprawdzane na FF, IE, Chrome. Jest jakiś sposób aby to poprawić?

#33 piome

piome

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 40 postów

Napisano 24 sierpień 2013 - 13:15

masz rację- ten moduł jest nie do zastąpienia- wiem bo próbowałem i nawet coś mi wychodziło, ale nigdy do końca nie było dobrze, teraz pozostał problem po kliknięciu "Potwierdzam zamówienie" wyświetla się "Ta metoda płatności nie jest dostępna." Co robić???
Piotr de http://piome.pl/ na Presta Shop 1.5.5 z awersją do "Mistrzów, co wszystko wiedzą, ale nic nie powiedzą"

#34 halol

halol

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 02 wrzesień 2013 - 22:25

masz rację- ten moduł jest nie do zastąpienia- wiem bo próbowałem i nawet coś mi wychodziło, ale nigdy do końca nie było dobrze, teraz pozostał problem po kliknięciu "Potwierdzam zamówienie" wyświetla się "Ta metoda płatności nie jest dostępna." Co robić???



Mam dokładnie taki sam problem.
Przy wyborze opcji wysyłki kurier lub poczta (przedpłata) jest ok, ale jak wybiorę za pobraniem to pokazuje komunikat, że "Brak dostępnej metody płatności."

#35 aeiouytest

aeiouytest

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 04 wrzesień 2013 - 08:01

Mam identyczną sytuację. Czy ktoś zidentyfikował, co powoduje takie zachowanie?

Prestashop 1.5.4.1
Pozdrawiam,

Witam.
Jest mały błąd w module. Przy składaniu zamówienia z zarejestrowanego konta i akceptowaniu regulaminu, w polu "Wybierz metodę płatności" wyskakuje komunikat: "Brak dostępnej metody płatności." Dopiero po wybraniu innej metody wysyłki i powróceniu do poprzedniej wyświetla się jak powinno. Troche to jest kłopotliwe dla klienta.

Dołączona grafika



#36 kratek

kratek

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 64 postów

Napisano 09 wrzesień 2013 - 17:42

Również mam ten problem. Bardzo proszę o informację czy jest już dostępna jakaś aktualizacja modułu dla wersji presty 1.5.4 ?

#37 vkmaxx

vkmaxx

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 9 postów
  • LocationŁódź

Napisano 11 wrzesień 2013 - 14:35

Ja tak miałem, usunąłem wszystkie metody płatności, dodałem na nowo i się pojawiły.
Sklep z Niegrzecznymi prezentami, fanom polskiej motoryzacji polecał bym bardziej klub Fiata126p, no chyba że po prostu chcesz odwiedzić mój blog. Na pewno znajdziesz coś interesującego.

#38 kam0200

kam0200

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 20 wrzesień 2013 - 12:37

Ja tak miałem, usunąłem wszystkie metody płatności, dodałem na nowo i się pojawiły.

U mnie tak samo było i potwierdzam, że powyższe rozwiązanie działa, trzeba wyłączyć wszystkie metody płatności i ship2pay i ponownie włączyć metody płatności a potem ship2pay i moduł działa już poprawnie

#39 elvispl

elvispl

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 08 październik 2013 - 07:52

Po aktualizacji presty do 1.5.5 moduł nie działa. Wersja modułu 1.0.2 Czy ktoś ma też taki problem? Jak można go rozwiązać?

#40 clinteast

clinteast

    Początkujący

  • Members
  • Pip
  • 15 postów

Napisano 08 październik 2013 - 09:16

Witam,
u mnie na 1.5.5 działa shiptopay ściągnięty z http://addonspresta.... ... p-15x.html.
Natomiast przy wyborze "płatność przy odbiorze" pokazuje mi taki brzydki duży kwadrat ze znakiem zapytania.
Wie ktoś jak to zmienić ?
Przy wyborze płatność przelewem jest fajna ikonka z drukiem przelewu.

Dziękuję i pozdrawiam




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Hosting zapewnia: Hekko.pl