Skocz do zawartości
saviola15

Płatność przy odbiorze tylko do określonej kwoty

Rekomendowane odpowiedzi

Dodałem ten kod na początku pliku w folderze : cashondelivery w plikach confirmation.tpl , payment.tpl i validation.tpl .

I niby wszystko spoko powyżej 500 zł nie ma tej opcji ale poniżej tej kwoty również nie ma płatne przy odbiorze. ;/

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

cashondelivery.php linia 72 dopisz

'order_total' => $params['cart']->getOrderTotal(true, Cart::BOTH),
a warunek w payment.tpl

 

{if $order_total > 100}
<p class="payment_module">
	[url="{$this_path_ssl}validation.php"]
		[img={$this_path}cashondelivery.gif]
		
{l s='Pay with cash on delivery (COD)' mod='cashondelivery'}
		
{l s='You pay for the merchandise upon delivery' mod='cashondelivery'}
		
	[/url]
</p>
{/if}

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

cashondelivery.php linia 72 dopisz

'order_total' => $params['cart']->getOrderTotal(true, Cart::BOTH),
a warunek w payment.tpl

 

{if $order_total > 100}
<p class="payment_module">
	[url="{$this_path_ssl}validation.php"]
		[img={$this_path}cashondelivery.gif]
		
{l s='Pay with cash on delivery (COD)' mod='cashondelivery'}
		
{l s='You pay for the merchandise upon delivery' mod='cashondelivery'}
		
	[/url]
</p>
{/if}

 

Witam serdecznie,

 

Niestety nie działa to pod wersją 1.6 :/

Jak do pliku payment.tpl dodam warunek to zupełnie znika mi płatność przy odbioerze a jak dopiszę kod do pliku cashondelivery.php to pojawia mi się taki błąd :"Parse error: syntax error, unexpected T_DOUBLE_ARROW in /modules/cashondelivery/cashondelivery.php on line 72".

 

Może w złym miejscu dopisuje ten kod :/

 

Proszę o pomoc

 

Pozdrawiam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

zerknij na daty postów

 

rozwiązanie jest dedykowane dla starszych wersji sklepu

 

w nowszych wersjach składnia jest zupełnie inna

Okej okej zgadzam się z tym....

Ale może ktoś by pomógł ??? :/

Bo ja zupełnie nie mogę tego ogarnąć.....  :-(

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Pytanie co chcesz osiągnąć? Jeśli płatność przy odbiorze ma zniknąć powyżej danej kwoty i korzystasz z modułu ship to pay to dla tego przewoźnika po prostu ustaw dla zachowania poza zakresem - ukryj ta metodę dostawy i tyle żadnego grzebania w kodzie.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Pytanie co chcesz osiągnąć? Jeśli płatność przy odbiorze ma zniknąć powyżej danej kwoty i korzystasz z modułu ship to pay to dla tego przewoźnika po prostu ustaw dla zachowania poza zakresem - ukryj ta metodę dostawy i tyle żadnego grzebania w kodzie.

 

Chcę, aby płatność przy odbierze znikała w monecie kiedy przekroczy kwotę 500 zł. Płatność przy odbierze wykorzystuje moduł: "Płatność przy odbiorze v0.7.4 - by PrestaShop"

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Płatność przy odbiorze masz powiązaną z jakimś przewoźnikiem? Czy jest dostępna niezależnie od tego jaki sposób dostawy się wyświetla. Jeśli masz ją powiązaną z konkretnym sposobem dostawy to w ustawieniach tego sposobu ustawiasz zakres do 500 zł a powyżej tego zakresu wyłączasz daną metodę dostawy.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Płatność przy odbiorze masz powiązaną z jakimś przewoźnikiem? Czy jest dostępna niezależnie od tego jaki sposób dostawy się wyświetla. Jeśli masz ją powiązaną z konkretnym sposobem dostawy to w ustawieniach tego sposobu ustawiasz zakres do 500 zł a powyżej tego zakresu wyłączasz daną metodę dostawy.

 

Płatność przy odbiorze nie jest powiązana z przeoźnikiem. Jest nie zależna. Dlatego wydaje mi się, że trzeba edytować kod w cashondelivery.php i w payment.tpl, ale nie wiem jak to zrobić :-/ Ciągle wyskauje mi jakiś błąd :-/ Był bym wdzięczy za pomoc ;-)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

to moze opisz co i gdzie robiles, wtedy moze wyeliminuje sie bledy... poza tym "jakies bledy" to dosc ogolnikowe....

 

to tez pokaze, ze probujesz sam pracowac i nie czekasz nagotowca ;) a tacy dostaja pomoc szybsza i konretniejsza ;)

 

Ps. zasadnoczi, wydaje mi sie, ze uda sie to rozwiazac tylko po stronie samego kontrolera, po co i co tak w szczegolnosci mialo by byc zmieniane po stornie szabonu?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Robię coś takiego:

 

cashondelivery.php linia 72 dopisuję

'order_total' => $params['cart']->getOrderTotal(true, Cart::BOTH),

a warunek w payment.tpl
 

{if $order_total > 100}
<p class="payment_module">
	[url="{$this_path_ssl}validation.php"]
		[img={$this_path}cashondelivery.gif]
		
{l s='Pay with cash on delivery (COD)' mod='cashondelivery'}
		
{l s='You pay for the merchandise upon delivery' mod='cashondelivery'}
		
	[/url]
</p>
{/if}

I po zapisanu zmian pojawia mi się błąd: "Parse error: syntax error, unexpected T_DOUBLE_ARROW in /modules/cashondelivery/cashondelivery.php on line 72".

Próbowałem na wszystkie soposoby coś z tym zrobić, ale mi zupełnie nie wychodzi.

 

Ale nie chcę dować kolejnego przewoźnika. Chcę to zrobić z poziomu płatności :-) A wiem, że taki warunek da radę tylko nie wiem co jest nie tak... W złym miejscu wpisuje, warunek jest źle napisany... Nie mam już pojęcia :-(

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

a takie cos jak '[url=' '[img=' [/url] masz wpisane w plikach? czy to zmiana kodowania przez forum?

 

 

druga rzecz, odnosnie juz konretnego bledu. nie zastanowilo cie co z angielskiego znaczy 'DOUBLE ARROW' ? nie analizowales tego co masz w tej lini wpisane? wszystko prawie na dloni masz napisane w bledzie ;)

 

ze niby co mialby zaczytac z tego? $params['cart']->getOrderTotal(true, Cart::BOTH) ? jezeli getOrderTotal to czysta funcja kontrolera Cart.php, jak ma sie do niego dostac?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Problem w tym, że kolega nic nie robi tylko bezmyślnie kopiuje

 

już napisałem ten kod który kopiujesz w twojej wersji presty nie zadziała (inna składnia)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Problem w tym, że kolega nic nie robi tylko bezmyślnie kopiuje

 

już napisałem ten kod który kopiujesz w twojej wersji presty nie zadziała (inna składnia)

no ale co masz zadzialac, jak? jak odnosi sie zapytanie do funkcji, ktora nie ma przekierowania context-u. poza tym, skad taka skladnia? raczej to jakies kombinacje a nie kopiowanie, bo to nie ma sensu ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

no ale co masz zadzialac, jak? jak odnosi sie zapytanie do funkcji, ktora nie ma przekierowania context-u. poza tym, skad taka skladnia? raczej to jakies kombinacje a nie kopiowanie, bo to nie ma sensu ;)

 

eh........

 

@design4VIP - kolega bezmyślnie kopiuje kod z tego posta

 

http://prestadesign.pl/topic/3102-płatność-przy-odbiorze-tylko-do-określonej-kwoty/?p=16892

 

i nie bardzo rozumie co Ja piszę tu

 

http://prestadesign.pl/topic/3102-płatność-przy-odbiorze-tylko-do-określonej-kwoty/?p=33527

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

a w jakiej wersji byly takie skladnie? przeciez co ma $params do funkcji kontrolera? to nie ma sensu bytu ;) i w ktorej wersji mozna bylo uzywac BBcode?

 

dzialam na presta od 1.3 i z takimi skladniami sie jeszcze nie spotkalem ;/ to na pewno o presta chodzilo? :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

jakie bbcode  ;)

 

chyba masz coś z przeglądarką nie tak ;)

 

co do składni  to od 1.5 to wygląda miej więcej tak

$total = $this->context->cart->getOrderTotal(true, Cart::BOTH);

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

masz np,. w Twoim posicie np. [img]{$this_path}cashondelivery.gif[/img] czy http://..- co to innego jak nie BB? ;) wlasnie dlatego tez w ktoryms tam momencie pytalem, czy to z kodowania forum/przegladarki czy tak ma w wrzucone w pliku. no a teraz to juz nie wiem... zgupialem ;)

 

a co do skladni: EJJJJ, na to mial sam wpasc ;) juz nawet wczesniej pisalem bezposrednio o context zeby naprowadzic a nie dac odpoweidzi bezposrednio ;) jak ktos mysli i chce sam cos zdzialac to przy okazji nauczy sie logiki kodu ;) na przyszlosc sie przyda, jak sie sam na cos wpadnie to na dluzej zostaje w glowie :D

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam serdecznie,

 

Niestety nie działa to pod wersją 1.6 :/

Jak do pliku payment.tpl dodam warunek to zupełnie znika mi płatność przy odbioerze a jak dopiszę kod do pliku cashondelivery.php to pojawia mi się taki błąd :"Parse error: syntax error, unexpected T_DOUBLE_ARROW in /modules/cashondelivery/cashondelivery.php on line 72".

 

Może w złym miejscu dopisuje ten kod :/

 

Proszę o pomoc

 

Pozdrawiam

mam wersję 1614 i zrobiłem tak:

skopiowałem  linijkę kodu z pliku validation.php.('total' =>...)

odnalazłem tą tablicę w pliku cashondelivery.php i wkleiłem gdzie trzeba.

 

warunek:   {if $total<500}kod{/if} dałem w plikach payment.tpl i validation.tpl w katalogu moduły/cashondelivery, ale tez w katalogu szablon/moduły/cashondelivery i hula.

powyżej kwoty znika opcja za pobraniem. 

$this->context->smarty->assign(array(
			'total' => $this->context->cart->getOrderTotal(true, Cart::BOTH),
			'this_path' => $this->module->getPathUri(),//keep for retro compat

Gedo

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się

Komentowanie zawartości tej strony możliwe jest po zalogowaniu



Zaloguj się



  • Przeglądający

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Aktywni użytkownicy

    Nikt jeszcze nie otrzymał reputacji w tym tygodniu.

  • Statystyki forum

    • Tematów
      7 778
    • Postów
      37 069
×