Skocz do zawartości
amigos

moduł raty zagiel problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Po zainstalowaniu modułu po wejściu na stronę produktu nie ma żadnych danych. Strona jest pusta. Znika też prawa kolumna na stronie produktu. Spotkał się ktoś z tym problemem? Wersja presty 1.4.4.1, a moduł to udostępniony kiedyś za free ratyzagiel. Bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam!

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam!Po zainstalowaniu modułu po wejściu na stronę produktu nie ma żadnych danych. Strona jest pusta. Znika też prawa kolumna na stronie produktu. Spotkał się ktoś z tym problemem? Wersja presty 1.4.4.1, a moduł to udostępniony kiedyś za free ratyzagiel. Bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam!

a jesteś pewien, że ten moduł działa z prestą 1.4?bo jak dla mnie to ewidentnie masz moduł pod prestę 1.3

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Całkiem możliwe, że to na wersję 1.3. W sieci było napisane, że na 1.4, ale ...... Wyrzuca mi komunikat "Fatal error: Call to a member function getPrice() on a non-object in /home/lumat/domains/lumat.pl/public_html/modules/ratyzagiel/ratyzagiel.php on line 334" . Czy istnieje darmowa wersja modułu integracji dla Prestashop 1.4 czy też jestem skazany na zakup? :-(Pozdrawiam!

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Całkiem możliwe, że to na wersję 1.3. W sieci było napisane, że na 1.4, ale ...... Wyrzuca mi komunikat "Fatal error: Call to a member function getPrice() on a non-object in /home/lumat/domains/lumat.pl/public_html/modules/ratyzagiel/ratyzagiel.php on line 334" . Czy istnieje darmowa wersja modułu integracji dla Prestashop 1.4 czy też jestem skazany na zakup? :-(Pozdrawiam!

czy twoja linia 334 wyglada tak?'price_for_sym' => $product->getPrice(),jeżeli tak to proste, że wywali taki błąd nie ma zdefiniowanego $productPrzynajmniej tak na mój rozum ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Tak wygląda ta linia. Czy to kwestia faktu, że np. moduł jest nie do tej wersji, czy też można to obejść w jakiś sposób?

Dokładnie to kwestia tego, że moduł jest pod 1.3 - a niestety wersja 1.4 ma już inna architekturę niż starsze wersje (o 1.5 nie wspomnę) - oczywiście jako tako moduły są kompatybilne ale w większości przypadków należy dostosować starsze moduły do 1.4.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ok. Bardzo dziękuję za info. Nie miałem coś przekonania do tej sprzedaży ratalnej przez Żagiel więc pewnie się z nimi pożegnam :D Jeszcze raz wielkie dzięki za wyjaśnienie problemu. Pozdrawiam!

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ok. Bardzo dziękuję za info. Nie miałem coś przekonania do tej sprzedaży ratalnej przez Żagiel więc pewnie się z nimi pożegnam :D Jeszcze raz wielkie dzięki za wyjaśnienie problemu. Pozdrawiam!

No ale zapomniałem dodać, iż moduł ten po małej przeróbce działa pod 1.4

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

No to Super. Domyślam się, że to pewnie kwestia inwestycji finansowej ale jeśli nie, to proszę o wskazówki :DPozdrawiam!

No ale przecież wskazówki dostałeś - 'price_for_sym' => $product->getPrice(),nie pobiera ceny getPrice - jak dla mnie albo masz uwalony ten skrypt albo coś z kontroleramina standardowej wersji 1.4.4.0 moduł raty żagiel ver 1.4 po małych przeróbkach w tpl chodzi bez problemu.demo: qqkids.pl/demo

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

A noże jeszcze jedna podpowiedz? Przeróbki w którym tpl? :-)

jeżeli o to chodzi 'price_for_sym' => $product->getPrice(), to nie w tpl a w php - problem białej strony po instalacji to problem w tpl - ale wystarczy przenieś blok do prawego menu i jest ok ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Wielkie dzięki. Szukam dalej :-) Na razie walczę z tą białą stroną. Na stronie głównej wrzuciłem block modułu w prawą kolumnę. Rozumiem, że na stronie produktu nie jest dopisany do prawej kolumny i przez to się gryzie?Ok. Jeszcze raz bardzo dziękuję za dotychczasową pomoc.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Wielkie dzięki. Szukam dalej :-) Na razie walczę z tą białą stroną. Na stronie głównej wrzuciłem block modułu w prawą kolumnę. Rozumiem, że na stronie produktu nie jest dopisany do prawej kolumny i przez to się gryzie?Ok. Jeszcze raz bardzo dziękuję za dotychczasową pomoc.

daj jakiegoś linka to zerknę - tak swoją drogą to zainspirowany twoimi problemami poprawiłem u siebie ten moduł - i działa w 100% - przynajmniej w trybie testowym żagla - przesyła do symulatora nawet cenę produktu (nie tak jak gdzieś tam na konkurencyjnym forum udostępniny moduł) - jak mi się wydaje jest kompatybilny ze wszystkimi wersjami presty 1.4 - a na pewno z 1.4.4.0 ;)demo: http://qqkids.pl/demo

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Widzę, że na Twojej stronce demo faktycznie działa. Odpaliłem teraz moduł razem z wyświetlaniem błędów. http://www.lumat.pl . A gdybyś ewentualnie w chwili dobroci mógł podesłać poprawiony moduł na jacek.matczak@gmail.com to byłbym wdzięczny :-) Zaoszczędziło by mi to troszkę czasu ;) A swoją drogą chętnie przyjrzę się tym zmianom.

 

Pozdrawiam!

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Widzę, że na Twojej stronce demo faktycznie działa. Odpaliłem teraz moduł razem z wyświetlaniem błędów. http://www.lumat.pl . A gdybyś ewentualnie w chwili dobroci mógł podesłać poprawiony moduł na jacek.matczak@gmail.com to byłbym wdzięczny :-) Zaoszczędziło by mi to troszkę czasu ;) A swoją drogą chętnie przyjrzę się tym zmianom.

 

Pozdrawiam!

Po pierwsze nie wyeliminowałeś tego getPrice - jeżeli nie umiesz tego zrobić to wywal ta linię i skrypt przejdzie dalej

Jak już wyświetlanie produktów będzie ok to dalej pobaw się pobieraniem ceny w pliku tpl i poprawkami w pliku zagiel.js bo też w nim jest namieszane i nie jest zgodny z nowym standardem żagla.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

ok. getPrice wyłączyłem i faktycznie poszło. Dzięki

Proszę bardzo ;) co do przesłania modułu to sorkie ale.............. jakiś czas temu przestałem udostępniać za free (z małymi wyjątkami) efekty swojej pracy zarówno własne moduły jak i te które np. dostosowałem do presty 1.4 ;) bo potem pojawiały się na np największym serwisie aukcyjny ;) albo były sprzedawane przez osoby, które to za free dostały ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ok. Rozumiem. I tak dziękuję za przydatne wskazówki, którymi się podzieliłeś. Najbardziej cieszy to co zrobi się samemu :-) Może mi się uda. Ja praktycznie jeśli chodzi o www zatrzymałem się na dawnym html-u, a więc z PHP miałem niewiele wspólnego. Może wystarczy czasu aby się jeszcze nauczyć :-) Drobne rzeczy jakoś udaje mi się robić i konfigurować sklepik. Przy dzisiejszej sytuacji na rynku obawiam się, że ten moduł może nie zostać u mnie wykorzystany, a więc też nie chcę w niego na razie inwestować tym bardziej, że i tak troszkę innego oprogramowania trzeba było kupić. W każdym razie gdybym sobie nie poradził i się zdecydował to już wiem do kogo się odezwać.Pozdrawiam!

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ostatecznie przeinstalowałem sklep na wersję 1.3.1 pl i zainstaloałem ratyzagiel 2.0 . Nie wiem co to za wersja. Jeśli ktoś może mnie oświecić, czy była rozpowszechniona jako free to będę wdzięczny. Druga kwestia to otrzymałem od admina żagla taką informację:

 

 

2. Do zamówienia nie są doliczane koszty przesyłki, system przesyła parametry ze starego systemu sprzedażowego (na czerwono)

 

 

 

 

Pomoże mi ktoś rozwiązać ten problem? Zapewne dla niektórych to drobiazg :-)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ostatecznie przeinstalowałem sklep na wersję 1.3.1 pl i zainstaloałem ratyzagiel 2.0 . Nie wiem co to za wersja. Jeśli ktoś może mnie oświecić, czy była rozpowszechniona jako free to będę wdzięczny. Druga kwestia to otrzymałem od admina żagla taką informację:

 

 

2. Do zamówienia nie są doliczane koszty przesyłki, system przesyła parametry ze starego systemu sprzedażowego (na czerwono)

 

 

 

 

Pomoże mi ktoś rozwiązać ten problem? Zapewne dla niektórych to drobiazg :-)

Wiesz w sieci jest tyle różnych modułów ale niestety nie wszystkie działają a jak już działają to nie znaczy, że przejdą weryfikację w żaglu - jakiś czas temu Żagiel zmienił specyfikację i niestety większość tych darmowych modułów przestała przechodzić weryfikację ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się

Komentowanie zawartości tej strony możliwe jest po zalogowaniu



Zaloguj się



  • Przeglądający

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Aktywni użytkownicy

    Nikt jeszcze nie otrzymał reputacji w tym tygodniu.

  • Statystyki forum

    • Tematów
      7 778
    • Postów
      37 069
×