Skocz do zawartości
emils

Rozbudowana stopka

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba wiem jak nawet ;)

Gdyby ktoś chciał przerobić sobie stopkę:

 

{if !$content_only}            </div>                        <div id="right_column" class="column">                {$HOOK_RIGHT_COLUMN}            </div>        </div>        </div><div class="footerColumn"><h1>Info</h1>[list][*]<a title="" href="technologie.html">Technologie</a>        <div id="footer"><div class="footerRight"><div class="clear"><div class="indent"><div class="width">{$HOOK_FOOTER}</a></div></div></div></div></div>    </div>	{/if}	</body></html>
Nas dotyczy linia:

 

<div class="footerColumn"><h1>Info</h1>[list][*]<a title="" href="technologie.html">Technologie</a>
"technologie", to tj. subkategoria. Główną kategorią jest "info". Jeżeli chcemy to zrobić bez kropki przy subkategoriach, usuwamy

[*].

I to chyba wszystko ;)

 

Potrzebuję jeszcze jakiegoś info jak zrobić, żeby tło stopki było na całej szerokości strony? Narazie wyszło mi od początku lewych kolumn do nieskończoności z prawej strony, ale nie mogę zrobić tego samego z lewej.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Może dam radę ;)

Teraz tylko kolejny kłopot-zrobiłem obrazek na każdą kolumnę osobno. Problem jest taki, że tytuł kolumny najeżdża na ramkę obrazka. Można to zobaczyć tutaj www.es-mot.pl

 

Zmieniałem w .css , ale niestety żadnej reakcji tekstu. Chodzi mi dosłownie o kilka px ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Możesz wrzucić ;)Znalazłem. Trzebabyło wpisać coś takiego:

height: 200px; width: 200px; padding-left:10px; background-repeat:no-repeat;
Wszystko jest ok oprócz faktu, że nie wyświetla polskich znaków :/ Macie pomysł jak to zmienić?Do tego nie mogę przenieść drugiej kolumny obok, wyświetla się pod pierwszą :/

Wyciągnij footer poza div page, wtedy będzie na całą szerokość.

Trzeba skopiować w footer.tpl końcówkę i przenieść ją na górę. Powstaje kolejny problem: trzeba napisać div do stopki.Można to zrobić króto i zwięźle, czy trzeba pisał cały styl?Troszkę pokombinowałem i w załączniku dodaję plik footer.tpl

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

.footerM ul li {list-style: none;}
Rozumiem, że trzeba to w .css zrobić. Więc tak zrobiłem.Z tymże jak wstawię "ul li" to się rozjeżdża na max. A czy wstawię tam jeszcze list-style czy nie, to nie ma znaczenia. Dalej są kropki...Próbowałem nawet !important, ale niestety nie pomaga...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się

Komentowanie zawartości tej strony możliwe jest po zalogowaniu



Zaloguj się



  • Przeglądający

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Aktywni użytkownicy

    Nikt jeszcze nie otrzymał reputacji w tym tygodniu.

  • Statystyki forum

    • Tematów
      7 778
    • Postów
      37 069
×