Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'Problem' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj za pomocą nazwy autora

Typ zawartości


Forum

  • PrestaShop
    • Ogólna dyskusja
    • NOWY PrestaShop 1.7
    • Dla początkujących
    • Instalacja i aktualizacja
    • Moduły
    • Szablony i wygląd
    • Błędy i bezpieczeństwo
    • SEO i optymalizacja
    • Baza wiedzy
  • Webmastering
    • Ogólna dyskusja
    • Programowanie i grafika
    • Gotowe sklepy lub projekty
    • Zlecenia i oferty
  • O Forum
    • Off-topic
    • Feedback

Grupa podstawowa


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Znaleziono 9 wyników

  1. Witam, obecnie chciałem przyspieszyć sklep, jednak po włączeniu pamięci podręcznej jeden moduł który powinien pojawiać się tylko na stronie głównej (chodzi o banery - załącznik 1) pojawia się również w kategoriach, koszyku, realizacji zamówienia. Czasami te banery w ogóle się nie pojawiają nigdzie po wczytaniu strony. Ten problem nie występuje po wyłączeniu pamięci podręcznej. Co powoduje taki problem i w jaki sposób mogę to naprawić ?
  2. Mam następujący problem: Po włączeniu multisklepu chciałem edytować meta tytuł i metatagi nowej strony. Wchodzę sobie więc przez panel administracyjny -> SEO odnajduję stronę index, edytuje wpisując potrzebne treści zapisuję i..... nic się nie dzieje. Od strony panelu administracyjnego wszystko się zapisuje i wyświetla prawidłowo, a od strony frontoffice nie zmienia się nic. czyszczę cach, odpalam z odświeżeniem stronę, odpalam w trybie incognito.... i nic. Dalej w sklepie e-mobility wyświetlają się meta dane sklepu EDGE. Ma ktoś jakis pomysł? Linki: www.edge.shop.pl www.e-mobility.sklep.pl
  3. Mam taki oto problem, Po aktywacji multisklepu blok CMS zaczął dublować treści. Gdy tworzę nowy blok i dodaję do niego podkategorię w cms, sklep wyświetla mi nowy blok wraz z zduplikowaną kategorią. uyaj na screenie przykład: stworzyłem blok cms "1234" i dodałem do niego podkategorię "łyżwiarstwo figurowe" Moduł wyświetla ją podwójnie... Spotkał się ktoś kiedyś z takim problemem?
  4. wysyłka maili

    Witam kolegów i koleżanki Mam prestę 1,6,1,5 i taki o to problem, presta działa sobie poprawnie na moim wewnętrznym serwerze, tylko jest problem z funkcją maili, po prostu mój serwer na różne konfiguracje nie reaguje na wysyłkę maili. Odpuściłem ten temat bo spędziłem nad tym dużo czasu i teraz moje pytanie brzmi czy jest jakiś sposób na odejście tego ? np. skrypt php przekierowanie na inny serwer gdzie jest i działa obsługa maili. Czyli sklep sobie działa na moim serwerze wewnętrzym a wysyłka maili by szła z innego zewnętrznego serwera jest to jakoś do ogarnięcia ? Jak tak to bardzo proszę o podpowiedź i naprowadzenie jak to zrobić
  5. Witam serdecznie, Jestem w trakcie realizacji strony w oparciu o prestashop 1.6.1.11. Mam ogromny problem z instalacją nowego szablonu na stronie. Wgrywając nowy szablon, strona zmienia wygląd lecz nie jest to ten szablon który został przeze mnie wgrany na stronę. Próbowałem kilkakrotnie instalacji sklepu, podmieniałem aktualnie pobrany szablon do folderu default-bootstrap, wgranie za pośrednictwem admina, wrzucałem na serwer do folderu THEME, lecz w dalszym ciągu nie jest to ten szablon który został przeze mnie wybrany. Instalację szablonu wykonuję zgodnie z instrukcją presty - wraz z wgraniem miniatur. Szablon powinien wyglądać w ten sposób https://www.templatemonster.com/demo/51683.html A wygląda w ten sposób http://pixelio3d.pl/ Miniaturki oraz grafiki zostały załadowane ze starego szablonu, pomimo tego że nie ma go w folderze THEME - aktualnie jest zastąpiony przez ten nowy. W jaki sposób to poprawić? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
  6. Witam, po wyłączeniu bloku 'proste wyszukiwanie', mój blok koszyka zmienił pozycję, jak sprawić aby wrócił na swoje miejsce po prawej stronie ?
  7. Witam! Czy ktoś z was ma problem z przypisaniem strony CMS regulaminu w Prestashop 1.6.1.5? Wykonałem upgrade z wersji 1.5 i gdy wchodzę do Preferencje -> Zamówienia wybieram: Warunki korzystania z usług -> tak Strona CMS z warunkami (dowolna z listy nie wchodzi) Po zapisaniu niby jest ok ale gdy ponownie przejdę na stronę Preferencje -> Zamówienia wyświetla się "żaden". Sprawdziłem w tabeli ps_configuration i id strony jest przypisane prawidłowo. Dodam również że nie ma opcji akceptacji regulaminu również podczas składania zamówienia. Czy spotkał się ktoś z was z tym problemem?
  8. Cześć Robię aktualizację sklepu z 1.5.2 na 1.6.1. Robię to ręcznie, zainstalowałem Prestę na serwerze i poprzenosiłem produkty, kategorie z bazy działającego sklepu (na 1.5). Uwzględniłem w tabelach inną strukturę odpowiednio je zmieniając - tak myślę . Przy próbie dodania dodatkowych zdjęć wyświetla się błąd - "Błąd podczas tworzenia dodatkowego obrazu". Czy zdjęć jest kilka, czy tylko jedno to nie mam możliwości dodać zdjęcia. Pierwsze zdjęcie dodaje bez problemu ale przy kolejnych pojawia się ten błąd. (załączniki) Problem dotyczy instniejących (przeniesionych produktów) jak i nowego, dodawanego produktu (w nowym produkcie dodać można tylko pierwsze zdęcie, przy kolejnym występuje w/w błąd) Dodatkowo dodam, że produkty z poziomu panelu admina nie wyświetlały stanów, te trzeba było wprowadzić ręcznie (mimo iż stany są w tabeli). Przy zapisywaniu pojawiał się błąd "Pole link_rewrite (Polski (Polish)) jest nieprawidłowe" - pisze o tym, bo może to ma jakieś znaczenie. Co prawda po ręcznym wygenerowaniu adresu, problem z zapisaniem znika, ale nadal nie ma możliwości dodania zdjęcia. Jakieś pomysły? Z góry dzięki za pomoc. Presta 1.6.1.0 adres sklepu http://testy.bellsanit.pl/
  9. Quick View - problem

    Witam, Mam problem z Quick View. Otóż na stronie głównej sklepu mam dwa moduły - najnowsze produkty oraz polecane produkty - chodzi o to, że w polecanych produktach quick view działa bez zarzutu, a w najnowszych produktach po kliknięciu na quick view otwiera nam się podgląd ale strony głównej... Podejrzewam, że nie jestem pierwszy, który ma taki problem lecz nie mogłem nigdzie znaleźć odpowiedzi. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam! http://tekmex.kei.pl/presta
×