Skocz do zawartości

rem

Members
  • Zawartość

    14
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O rem

  • Tytuł
    Początkujący

Contact Methods

  • Website URL
    http://remona.pl
  1. Sklep z farbami

    takie sugestie moje, albo opinie: 1) w kategoriach oraz dostawcach jest inne "podswietlanie" zakladek; w kategoriiach (cieniowananie + bold czcionki), w dostawcach (podkreslenie)... 2) nie pogrubiałbym czcionki w kategoriach... podwietlenei ladnie wyglada...
  2. PLBLOG a polskie fonty

    czy nikt nie spotkał sie z tym problemem? czy polecacie / wykorzystujescie inne moduły do tworzenia wiadomości, aktulaności, newsów? Jeżeli tak to jakie? z góry dziękuję za odp...
  3. już sobie poradziłem... dla zainteresowanych: http://www.prestashop.com/forums/topic/ ... age/page-2
  4. Witam, czy spotkał się ktoś z tym aby logo zmieniało się wraz ze zmianą wersji językowej? Czy jest do tego jakiś Moduł? z góry dziękuję za wskazówki, informcje. -- rem
  5. PLBLOG a polskie fonty

    oto co jest w bazie: w tabeli: ps_pl_blog_tags_lang mamy: tags_name - utf8_general_ci tags_description - utf8_general_ci w tabeli: ps_pl_blog_tagsg mamy: tags_url - utf8_general_ci Metoda porównywania napisów -> latin2_general_ci czyli wszystko chyba ok?
  6. PLBLOG a polskie fonty

    a jakie powinno być?
  7. PLBLOG a polskie fonty

    Witam, zauwazyłem, że w module PLBLOG nie zapisują się polskie litery ("ó" itd.) w dziale Tagi, przy ponownej edycji pliku. Tzn. zapisują się w "newsach", kategoriach i tagach, ale podczas edycji np. newsa, w tagach polskie llitery są podmienianae na "znaczki"... a tym samym zapisuje się nowy tag z tymi "znaczkami straszydłami"... Czy ktoś spotkał się z tym? zna ktoś info jak tego uniknąć?
  8. dziękuję za pomoc... zadziałało.. tzn. widzę już "live" zmianę pozycji...jest jednak problem pokrewny... mam włączony moduł "strona startowa", który chciałem przemieść dzięki tej metodzie... jest on włączny, treść i fotka jest dodane.. ale nie widzę tego na stronie głównej...
  9. Witam, strona /sklep/ widnieje (jest umiejscowiony) na serwerze nazwa.pl oczywiście istnieje jakaś ścieżka do folderu na serwerze gdzie wrzucone są pliki sklepu... przykladowo... czerownykapturek.nazwa.pl/sklepik/prestashop/ w ustawieniach URL/SEO zostało tak zmienone ze domena sklepiku (np. supersklepik.pl) zastępuje powyższą ścieżkę i sklep działa.... jednak jeżeli uruchamiam Moduł -> pozycje... w panelu admina Uruchamia się strona.... ale już zamiast adresu (supersklepik.pl/index.php?controller=AdminModulesPositions...) pojawia się ścieżka pierwtona z serwera.. tj. czerownykapturek.nazwa.pl/sklepik/prestashop/index.php?controller=AdminModulesPositions... tym samym nie ładują się obrazki w tym oknie.. i nie mozńą pobawić się w przemieszczanie pozycji.. .szczególnie w funki Live... może ktoś coś zaradzi?
  10. Zmiana wyglądu górnego menu poziomego

    Karolcia a jak to zrobiłaś? chętnie się zapoznam... podobnie jak inni forumowicze...
  11. czy może ktoś się przychylić do powyższego pytania / zapytania?
  12. Witam, poszukuje osoby która stoworzy grafikę /templatkę i podepnie pod prestę... przykładowe rozwiazania to jdstyle.pl czy donegal.com.pl, templatemonster.com/demo/37935.html kontakt: kontakt[at]remona[dot]pl
  13. Napis w module kontaktu.

    w panelu admina.... ->Lokalizacja -> Tłumaczenia... i należy odszukać tekst po polsku.. a nastepnie dać swooje tłumaczenie... moduł "contact" ...
  14. Witam, aby nie zakładać nowego wątku... strona /sklep/ widnieje (jest umiejscowiony) na serwerze nazwa.pl oczywiście istnieje jakaś ścieżka do folderu na serwerze gdzie wrzucone są pliki sklepu... przykladowo... czerownykapturek.nazwa.pl/sklepik/prestashop/ w ustawieniach URL/SEO zostało tak zmienone ze domena sklepiku (np. supersklepik.pl) zastępuje powyższą ścieżkę i sklep działa.... jednak jeżeli uruchamiam Moduł -> pozycje... w panelu admina Uruchamia się strona.... ale już zamiast adresu (supersklepik.pl/index.php?controller=AdminModulesPositions...) pojawia się ścieżka pierwtona z serwera.. tj. czerownykapturek.nazwa.pl/sklepik/prestashop/index.php?controller=AdminModulesPositions... tym samym nie ładują się obrazki w tym oknie.. i nie mozńą pobawić się w przemieszczanie pozycji.. .szczególnie w funki Live... może ktoś coś zaradzi?
×