Skocz do zawartości

yabko

Members
  • Zawartość

    6
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  1. przenoszenie sklepu prestashop do prestashop

    Witam, Przeniosłem bez problemów bazę danych (klienci i dane produktów). Mam problem z przeniesieniem zdjęć z wersji 1.4 do 1.6. Sprawa wygląda tak: Produkt w wersji 1.4 product.php?id_product=13 Ten sam produkt w 1.6 gorskie-mtb/13-rambler-40-fit.html Zdjęcie produktu w wersji 1.4 img/p/13-1661-large.jpg To samo zdjęcie w wersji 1.6 1659-large_default/rambler-40-fit.jpg Chodzi zapewne o przyjazne linki ale jak sobie poradzić z nazwami plików JPG Czy ktoś podpowie co można zrobić?
  2. [Moduł] ShipToPay (ship2pay) dla PrestaShop 1.6

    Już naprawiło się odinstalowałem 3 raz i w końcu poszło nie wiem co było przyczyną.
  3. [Moduł] ShipToPay (ship2pay) dla PrestaShop 1.6

    Witam, u mnie po zainstalowaniu i przećwiczeniu wszystkich wyżej wymienionych metod nie działa testowałem na wersji 1.6.0.14 Po zaznaczaniu jakikolwiek opcji pojawia się komunikat "Ustawienia zapisane poprawnie" lecz "ptaszki" znikają i mam wszystkie metody do wyboru przy płatności. Czy ktoś testował na 1.6.0.14 ?
  4. Witam, Uruchomiłem ten ten moduł działa z wersją 1.5.6.2, maile dochodzą, lecz klient nie ma potwierdzenia czy wiadomość została wysłana? Czy u was też tak to działa? W pliku, productquestion.tpl. jest linijka {if isset($smarty.get.submited)} {l s='Wiadomość wysłana poprawnie!' mod='productquestion'} {else}Ale taki komunikat mi się nie zgłasza, może ktoś podpowie co z tym zrobić? I jeszcze jedna sprawa nie jak nie mogę znaleźć gdzie zmienić słowo jeżeli zapytanie wyśle nie zalogowany gość. pojawia się: "A visitor zadał Ci pytanie o przedmiot"
  5. własna kolejność cech

    Temat załatwiony dla Presty 1.4.4.1 sprawa wyglądała tak że trochę inny kod był w pliku produkt.tpl około lini 377 jest taki kawałek kodu: <ul id="idTab2" class="bullet"> {foreach from=$features item=feature} [*]<span>{$feature.name|escape:'htmlall':'UTF-8'}</span> {$feature.value|escape:'htmlall':'UTF-8'} {/foreach} [/list] trzeba zmienić lub dodać za UTF-8' ten kawałek |regex_replace:'/^[0-9]+\./':''czyli w całości tak: <ul id="idTab2" class="bullet"> {foreach from=$features item=feature} [*]<span>{$feature.name|escape:'htmlall':'UTF-8'|regex_replace:'/^[0-9]+\./':''}</span> {$feature.value|escape:'htmlall':'UTF-8'|regex_replace:'/^[0-9]+\./':''} {/foreach} [/list] Później do katalogu: sklep/tools/smarty/compile Odświeżamy zawartość katalogu /compile/ kasujemy wszystkie pliki i odświeżamy stronkę powinno działać.
  6. własna kolejność cech

    Temat dawno nie poruszany, ale chciałem powrócić do sprawy, przetestowałem chyba wszystkie sposoby prezentowane na forum i nic nie zadziałało poprawnie mam prestę 1.4.4.1. Czy ktoś ma na to złoty środek? Powyższa zmiana kodu nie daje żadnego efektu.
×