Skocz do zawartości

quendi

Members
  • Zawartość

    150
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    2

Ostatnia wygrana quendi w Rankingu w dniu 11 Październik

quendi posiadał najczęściej polubioną zawartość!

O quendi

  • Tytuł
    Zaawansowany
  • Urodziny 24.04.1986

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.rainbow-multimedia.com.pl

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Wersja PrestaShop

  • PrestaShop
    1.4
    1.5
    1.6
  1. [Moduł] ShipToPay (ship2pay) dla PrestaShop 1.6

    Hej, mam problem z tym modułem na wersji 1.6.1.17. Instaluję, konfiguruję i wszystko jest dobrze do momentu wylogowania się klienta i ponownego zalogowania. Wyskakuje informacja o braku zainstalowanych modułach do płatności. Nadpisywania mam ustawione na NIE. Cache jest wyczyszczony, plik class_index.php jest też usuwany. Co może być przyczyną? Czy moduł wymaga jakiś specjalnych ustawień php? ----- EDIT ---- Wszystko jasne. Doszedłem co powodowało błąd, choć nie mam pojęcia dlaczego. Błąd powodował moduł Zaawansowana zgodność prawna w UE.
  2. Witam, jeśli ustawiamy promocję, cenę specjalną to na stronach sklepu pokazuje się stara cena oraz procent. Czy można zamiast tego wyświetlić jakoś różnicę, aby otrzymać coś w stylu: "Oszczędzasz XX zł!"
  3. Włącz wyświetlanie błędów i napisz co tam widzisz.
  4. Problem z js

    Zaktualizowałem skrypt do 1.6.1.17 i wszystko wróciło do normy.
  5. Problem z js

    5.5.38
  6. Problem z js

    W tpl jest hook, ale wychodzi na to, że go w bazie nie ma, bo na liście w panelu nie widzę. Pytanie teraz: jak to mogło się stać? EDIT: Hook w panelu jest. Szukałem jako displayHeader, a jest samo Header. Moduły są podpięte. Czy problem może wiązać się ze zmienionymi tymi plikami? Takie info jest w Informacjach konfiguracyjnych: admin/themes/default/js/tree.js admin/themes/default/template/error.tpl admin/themes/default/template/controllers/cart_rules/product_rule.tpl admin/themes/default/template/controllers/modules/tab_modules_list.tpl admin/themes/default/template/controllers/modules/index.php admin/themes/default/template/controllers/themes/helpers/view/importtheme_view.tpl js/admin.js js/admin/products.js js/admin/carrier_wizard.js js/jquery/plugins/jquery.validate-creditcard.js js/jquery/plugins/alerts/jquery.alerts.css js/jquery/plugins/alerts/jquery.alerts.js js/jquery/plugins/jstree/jquery.jstree.js js/jquery/plugins/jstree/themes/apple/style.css js/jquery/plugins/jstree/themes/classic/style.css js/jquery/plugins/jstree/themes/default-rtl/style.css js/jquery/plugins/jstree/themes/default/style.css js/jquery/plugins/smartWizard/jquery.smartWizard.js js/jquery/plugins/treeview-categories/jquery.treeview-categories.sortable.js js/jquery/plugins/treeview-categories/jquery.treeview-categories.async.js js/tiny_mce/tiny_mce.js
  7. Problem z js

    Co może być przyczyną? Plików .htaccess nie ma. Prawa plików i katalogów poprawne (644/755)
  8. Problem z js

    Ja to niedawno włączyłem. Nic nie zmienia.
  9. Problem z js

    Zaistniał problem z plikami js na sklepie: http://zabawkizreklamy.pl Sklep jest oparty na PS 1.6.1.12. Skopiowana domyślna templatka ze zmienionymi kolorami. Konsola błędów jak i debugowanie nie pokazuje żadnych problemów. Co może być przyczyną?
  10. Nie wiem dlaczego, ale zniknęło pole do wpisywania ilości zamawianych produktów na karcie produktów. W pliku tpl to pole jest normalnie. Wszystkie warunki również raczej są spełnione, by te pole było widoczne. Wyświetlanie błędów nie pokazuje żadnych problemów, również konsola. Link do przykładowego produktu: http://pinkbody.pl/index.php?id_product=70&controller=product Prestashop 1.6.1.15 Miał ktoś podobny problem?
  11. problem po zmianie serwera

    Tylko dlaczego na jednym serwerze działa, a na drugim już nie?
  12. Mam problem ze sklepem http://walizkinakolkachpodrozne007.pl/. Prestashop 1.6.1.13. Na poprzednim serwerze, produkcyjnym wszystko było w porządku http://projekty-rm.ionic.host/milan. Na docelowym serwerze klienta (od webd.pl) pojawiły się problemy, chyba z js. Górne menu nie czyta styli css, nie wyświetla się box facebooka, a w panelu nie rozwijają się elementy menu (kółko na logu PS w lewym górnym rogu kręci się non stop). Konsola pokazuje że brak plików js choć one fizycznie są. Czym może być spowodowany problem. Webd.pl twierdzi, że wszystko jest z ich strony okej. W panelu jest też info, że konfiguracja jest poprawna i wymagania Prestashop co do serwera też.
  13. Problem z dodawaniem zdjęć

    Upload np. w cmsie działa normalnie. Zaktualizowałem prestę do 1.6.1.13 i przy uploadzie wychodzi błąd: "A network error occurred." Jak wrzuciłem inny format i mniej ważące zdjęcie, to się wszystko usunęło... Nie wiem co tu się dzieje, ale pierwszy raz mam takie problemy. EDIT: Teraz po wylogowaniu się i ponownym zalogowaniu zdjęcia wchodzą normalnie. Zgłupiałem
  14. Witajcie, mam problem z dodawaniem zdjęć do sklepu. Wcześniej tego problemu nie było. Wybieram zdjęcie z kompa, naciskam prześlij i najpierw pojawia się puste pole "warning" i nie ma zdjęć. Po odświeżeniu pojawiają się znaki zapytania w miejscu gdzie powinny być miniatury zdjęć. Czasami nie mogę tego usunąć. Włączyłem wyświetlanie błędów i pojawił mi się komunikat: "JSON.parse: unexpected character at line 1 column 1 of the JSON data". Nazwa zdjęcia to litery i cyfry, polskich znaków czy spacji w nazwie nie ma. Zdjęcia ważą 1-3 mega. Miał ktoś podobny problem? Wersja 1.6.1.12.
  15. Witajcie mam problem ze sklepem http://www.indigonails.co.uk/. Na front-endzie nie wyświetlają się moduły i produkty. W panelu wszystko wydaje się być okej. Włączyłem wyświetlanie błędów, ale nic się nie wyświetla. Konsola w przeglądarce również ich nie wyświetla. W plikach szablonu są normalnie wpisane hooki. Co to może być? Właściciel mówi, że nic nie kombinował. Wersja 1.6.1.3. Edit: problem rozwiązany. Moduły były wyłączone w grupach klientów.
×