Skocz do zawartości

Inexo

Members
  • Zawartość

    32
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Zawartość dodana przez Inexo

  1. Hej! Mam sklep zainstalowany w katalogu o ścieżce: model.cxc.pl/ps17 (pod takim adresem obecnie wyśwetla się sklep) Dysponuję także domeną: model.pl Chcę by domena model.pl zastąpiła obecnie wyświetlający się w pasku przeglądarki adres model.cxc.pl/ps17 Jak to zrobić? Poszę o pomoc :)
  2. Witam, Poszukuję rozwiązania dla presty 1.6 Chodzi mi o to by wyciągnąć z presty dane statystyczne, które mówią: który klient kupił określony produkt. Czyli np. wybieram produkt i pokazuje mi który klient go zakupił. Niestety nie dostrzegam (chyba że nie widzę) takiej opcji w standardowych statystykach presty. Czy istnieje taki moduł lub inne rozwiązanie, które dostarczy mi owych informacji? Za pomoc z góry dziękuję
  3. Mam problem natury następującej: Formatuję plik: docelowo jest to product.css Przerzucam go na serwer a Presta na to NIC. Ani drgnie. Wdrożonych stylów nie widać. Jak dotąd wszystkie zmiany były widoczne a teraz NIC Wyłączam moduły - NIC Wyłączam nadpisywanie - NIC Wyłączam pamięć podręczną - NIC Moje pomysły się skończyły Pomocy....!
  4. Nadpisywanie pliku css - problem

    rewelacja! popłynęło dziękuję!
  5. Nadpisywanie pliku css - problem

    Melduję, że nie ma jego nowej wersji w przeglądarce.
  6. Zakładam nowego przewoźnika. Ustawiam go analogicznie jak poprzednie dwa, które założone były dużo wcześniej. Zmiana w ustawieniach dotyczy jedynie ceny wysyłki. Zapisuję... Zaglądam do koszyka i widzę... o jest! Do przewoźnika dopasowuję odpowiedni moduł płatności. Zapisuję.... Zaglądam do koszyka i widzę... o jest! sprawdzam czy płatności przechodzą. Wszystko idzie idealnie. Na drugi dzień mam telefon od klientki, że ona wczoraj widziała, że jest dostępny ten przewoźnik a dziś już go nie ma. Zaglądam do koszyka i patrze, że rzeczywiście nie ma. Sprawdzam, kombinuję na nowo i ponownie wszystko działa. Upewniam się czy wszystko gra zaglądając do koszyka przez inną przeglądarkę (fire fox) i widzę, że nie ma. Powracam do swojej zazwyczaj używanej przeglądarki (Chrome) od nowa sprawdzając koszyk i patrzę, że ponownie nie ma. Poprzedni przewoźnicy założeni dużo wcześniej wyświetlają się w koszyku jak mur beton. O co chodzi bo nerwy tracę Pomocy.... Zaglądam do koszyka i widzę... o jest!
  7. Nowy przewoźnik - raz jest a raz nie ma

    Pinokio nie lubi chodzi sam, ale jednak poszedł. Dziękuję za pomoc!
  8. Nowy przewoźnik - raz jest a raz nie ma

    hmmm.... tyle tylko, że: 1. Jak wyłączę moduły nie od presty to połowa modułów mi wygasa 2. Jak wyłączę nadpisywania to do każdej opcji wysyłki pokazują mi się wszystkie dostępne formy płatności (przy wyłączeniu tej opcji mój problem jednak znika) Tak sobie myślę...... Cz mogę wyłączyć nadpisywanie, ustawić nowego przewoźnika i potem włączyć na nowo nadpisywanie? Czy to będzie działać jak powinno nie tylko na moim kompie? No jestem zielona w temacie debugowania jak diabli :/ Ostatnie pytanie: ile kosztuje rozwiązanie mojego problemu?
  9. Problem z zapisaniem produktu lub zmian w produkcie

    A jakiej przeglądarki używasz do pracy w panelu admina? Może masz ten sam problem co ja... Podobno w Chrome coś pozmieniano i paskudzi to robotę w panelu admina. U mnie zmiany w produktach też nie chciały się zapisać. Produktów także nie mogłam dodać. Może spróbuj pracować z innej przeglądarki.
  10. Nowy przewoźnik - raz jest a raz nie ma

    Problem nie występuje przy wyłączeniu modułów i nadpisywania.
  11. Nowy przewoźnik - raz jest a raz nie ma

    Wyłączywszy moduły nie ładuje się połowa treści ze strony głównej. Moduł Ship to pay kompletnie nie reaguje. Pod każdą opcją wysyłki wyświetlają się wszystkie metody płatności.
  12. Tworzę nowy status z opcją wysyłki do klienta. Niestety podczas ręcznej zmiany na owy status w zamówieniu e-mail nie zostaje wysłany do klienta. Jak temu zaradzić? Dodam, że mam wszystko ustawione analogicznie jak w przypadku statusów, które już istnieją standardowo w PS. Pracuję obecnie na PS 1.6
  13. A więc rozwiązanie osiągnęłam. Wszystko dobrze wybierałam w opcjach oprócz pominięcia stworzenia jednego pliku. Wraz z plikiem .html powinien też być utworzony plik .txt Pozamiatane! wszystko ładnie się wczytuje i wysyła wiad. do klienta podczas zmiany statusu
  14. Dokładnie tak jak piszesz, że pomimo zaznaczenia opcji w statusie, aby wysłał maila to ten jednak nie wysyła tej wiadomości. Jestem zdania, że źle usytuowałam we folderach plik z wiadomością, którą chcę wysłać do klienta, bo w PS->mails->pl Gdzie szukać docelowy folder?
  15. Moduł prezent

    Odkopuję wątek. Czy taki moduł jest dostępny teraz dla presty 1.6? Coś na styl: http://addons.prestashop.com/pl/17657-gift-on-order-add-free-product-to-cart.html Zaznaczam, że moduły z addons mnie nie satysfakcjonują, gdyż dwa ostatnio tam zakupione moduły u mnie nie działały. Macie jakieś fajne rozwiązania i w jakiej cenie?
  16. Witajcie, Mam problem następującej natury: Posiadam moduł banera na preście 1.6, który fajnie funkcjonuje jak na moje skromne potrzeby. Na chromie czy operze nienagannie się wyświetla (tuż pod menu sklepu), ale na Mozilli kompletnie zgubił swoją docelową pozycję. Znajduje się w tle, pod innymi modułami (przysłonięty modułem koszyka) i przesunięty totalnie w prawo. Widać jedynie jego fragment. Zresztą sami zobaczcie na Mozilli: http://medikan.pl. Proszę pomóżcie co można w tej sprawie zaradzić.
  17. Ogromnie dziękuję Że też sama na odivowanie nie wpadłam. Śmietnikiem zajmę się na dniach. Dziękuję także za tą uwagę
  18. Czy jest jakiś optymalny czas na pojawienie się snippetów w wyszukiwarce od momentu instalacji? Bo rozmniem, że jest to od czegoś uzależnione.
  19. Mam moduł Rich Snippets pobrany z addonsów - http://addons.prestashop.com/pl/seo/8321-ultimate-google-rich-snippets.html Po instalacji tego modułu jednak nic się nie dzieje: nie ma gwazdek, nie ma ceny itd. Dodam, że została zainstalowana wersja modułu adekwatna do wersji sklepu (1.6). Pozycja modułu umiejscowiona jest w sekcji "displayFooter". Czy jeszcze jakiś krok powinien być podjęty?
  20. Witam, mam następujący problem: Na jednej ze stron cms mam treść umieszczoną poziomo w dwóch divach. Czy można i jak skonfigurwać kod, aby w wersji mobinlnej te dwa divy wyświetlałay się jeden pod drugim, czyli pionowo? Za pomoc ogromne dzięki
  21. wersja mobilna vs. treść podstrony

    dzięki ircykk przejrzałam link który podrzuciłeś siłą rzeczy konfiguracja w stosunku do wersji mobilnej jest już wrdożona w plikach css zapożyczyłam klasy, które mnie interesowały i uzyskałam potrzebny mi efekt
  22. wersja mobilna vs. treść podstrony

    ok, poradziłam sobie z szerokościami divów, ale narodził się inny problem nie bardzo wiem jak dostosować plugin facebooka o podanym niżej kodzie na wersję mobilną <div class="fb-like-box" data-href="https://www.facebook.com/FacebookDevelopers" data-width="500" data-colorscheme="light" data-show-faces="false" data-header="false" data-stream="true" data-show-border="false"></div> W podanej wyżej konfiguracji ten plugin na telefonie jest za szeroki. Jak dodać tzw auto dopasowanie? Chłopaki pomóżcie
  23. wersja mobilna vs. treść podstrony

    w chwili obecnej mam: .div { float: left; width: 48%; } .div2 { { float: right; width: 48%; } Jak dodam po 100% to siłą rzeczy na stronie będą one wyświetlać jedno pod drugim a nie obok siebie. A chodzi, aby na stronie miały poziome położenie a tylko na telefonie pionowe. Podobna sytuacja dzieje się na stronie logowania (PS 1.6), gdzie na stronie strefa do rejestracji i logowania sytuowana jest poziomo, a w przypadku wersji mobilnej umiejscowone są jedna pod drugą.
  24. Hej, Zadaje sobie trud jak uskutecznić podstronę na bazie CMS, która miałaby mieć charakter FAQ. Jaki kod w treści cms'a, w ktorym po kliknięciu na link będzie rozwijał się ukryty tekst? Macie jakieś pomysły? Za pomoc z góry thx.
×