Skocz do zawartości

Peebuls

Members
  • Zawartość

    50
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  1. Przejście w tryb przerwy technicznej spowodowało zamiast wyświetlania białej strony błąd "HTTP ERROR 500". Gdy z panelu admina wchodzę w dział "przerwa techniczna", by ją wyłączyć również widzę "HTTP ERROR 500".
  2. Problem z aktualizacjami już rozwiązany (wystarczyło zalogować się do presta addons (na nowy, aktualny mail). Nadal jednak pozostaje biała strona przy wejściu na sklep :/, panel admina w porządku.
  3. Po trzech latach normalnego działania sklepu, po dodaniu kolejnego produktu Presta 1.6.0.9 przestała działać - biała strona po wejściu na sklep (panel admina działa bez problemu). Produkt dodany został tak jak pozostałe, aktualnie został usunięty (myślałem, że może jest on przyczyną błędu). Dodatkowo przy aktualizacji któregokolwiek modułu dostaję komunikat: Module NAZWA MODUŁU can't be upgraded: Error on downloading the latest version. Czy ma ktoś może jakiś pomysł co się dzieje?
  4. Od trzech lat sklep na Preście 1.4 działał bez problemów. Dzisiaj przy wgrywaniu zdjęcia produktu pojawia się error: 1 błąd Format obrazu nie został rozpoznany, dozwolone formaty:. GIF, JPG, png.. Zdjęcie jest małe, rozszerzenie obsługiwane. O co może chodzić? Pozdrawiam
  5. Przy wejściu do niektórych pozycji w panelu admina np. w Produkty czy w Moduły wyświetla białą stronę z błędem. Przykładowe adresy tych miejsc gdzie jest błąd: adrespresty/admin/index.php/module/catalog?_token=_w8v2ylD5mbglGfbex_rshvVf7M-3ZO0tz-50q_5rpU adrespresty/admin/index.php/product/catalog?_token=_w8v2ylD5mbglGfbex_rshvVf7M-3ZO0tz-50q_5rpU "404 Not Found nginx" Instalacja przebiegła bez problemu, np. podstrona z zamówieniami czy klientami również działa bez problemu . O co może chodzić? Podobnie zachowują się kategorie na stronie po ustawieniu "Przyjazny adres URL". Na przyjaznych linkach mi w zasadzie nie zależy ale chciałbym rozwiązać ten problem z niedziałającymi niektórymi pozycjami w panelu admina :/ Mam też pytanie czy stawiając nowy sklep warto w ogóle instalować 1.7 czy może ściągnąć 1.6?
  6. Presta 1.6 i dziwny problem z PayPal

    Przede wszystkim dziękuję za zainteresowanie problemem i odpowiedź Chodzi o zaznaczone na screenie miejsce? http://i67.tinypic.com/68x44n.gif
  7. Presta 1.6 i dziwny problem z PayPal

    Szczerze mówiąc w szczegółach danego zamówienia nie widzę żadnych logów. Myślę, że mogę w złym miejscu sprawdzać :/. Na samym dole szczegółów danego zamówienia mam coś takiego jak "Źródła" ale to chyba nie to? Bo tam nie ma żadnych zapisów z PayPala.
  8. Presta 1.6 i dziwny problem z PayPal

    Niestety problem dalej istnieje, dzisiaj pojawił się również w drugim sklepie na innym serwerze. Maile pochodzą ze sklepu nie z samego PayPala.
  9. Presta 1.6 i dziwny problem z PayPal

    A gdzie mogę to sprawdzić?
  10. Presta 1.6 i dziwny problem z PayPal

    Nie. Tak jak mówię, od prawie dwóch lat wszystko było ok
  11. Presta 1.6 i dziwny problem z PayPal

    A czy mógłbyś w takim razie podpowiedzieć jak to zrobić? Mogę to w ogóle sam zrobić czy trzeba się zgłosić do dostawcy hostingu?
  12. Presta 1.6 i dziwny problem z PayPal

    Dziękuję za odpowiedź! Chodzi o moje IP jako klienta po prostu?
  13. Witam, Od około dwóch lat wszystko działało poprawnie, a od wczoraj zacząłem dostawać takie maile jeśli chodzi o PayPal: http://i67.tinypic.com/1heao0.jpg Moduł jest zaktualizowany, wszystkie dane wpisane poprawnie . Nie wyświetla żadnego błędu w tym mailu a chyba powinno jeśli jest jakiś problem. Czy ktoś orientuje się co to może być? Pozdrawiam
  14. Dochodzą mnie słuchy od klienta, iż ma on problem z zalogowaniem się na swoje konto. Po wpisaniu adresu mailowego oraz hasła i kliknięciu "Zaloguj" nie wyskakuje żaden błąd jednak nie da się zalogować a pola się czyszczą. U mnie ten problem (z jego kontem) nie występuje. Gdzie może leżeć problem?
  15. Mam problem z komórkową wersją sklepu. Wszystko działa poprawnie oprócz wyświetlania koszyka. Produkty dodają się do niego jednak nie ma możliwości wejścia w koszyk oraz dalszej realizacji zamówienia. Ponadto kiedy w ustawieniach szablonu wyłączę szablon komórkowy nadal pojawia się on na komórce. Czy ktoś wie gdzie może leżeć problem lub jak ustawić by strona automatycznie wyświetlała się w trybie stacjonarnym na komórkach?
×