Skocz do zawartości

Maciej Kokietki

Members
  • Zawartość

    6
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

O Maciej Kokietki

  • Tytuł
    Początkujący
  1. Witam , mam do Was ogromną prośbę .. Może ktoś z Was juz to robił ewentualnie wie jak to zmienić.. Korzystam z presty 1.6 i mam duzy problem mimo posiadanegoo megga duzego monitora... Chodzi mi o to że w panelu admina w prestashop jak wejde do danej kategorii produktów miniaturki sa bardzo małe ( mam na myśli liste produktów w danej kategoriI) .. Nie raz szukając produktu po zdjęciu a nie po kodzie nie mogę dojrzeć co jest na tym obrazku bez wchodzenia do produktu. W prestie 1.3 było to zdecydowanie większe a teraz mam naprawdę problem aby odnaleść co jest na tych foteczkach... Szukałem w PREFERENCJE >> ZDJECIA >> gdzie mozemy zmieniac i generować miniaturki jednak tam chyba tego nie ma gdyż przegladając wszystkie parametry tam dostępne nie mam takich malych px jakie wyswietlaja sie w panelu... Proszę o pomoc gdzie to moge zmienic na zdecydowanie większe. Bardzo dziękuje
  2. [Moduł] ShipToPay (ship2pay) dla PrestaShop 1.6

    Załączyłem debugowanie i co ciekawe moduł Payu wywalił błąd Strict Standards: Declaration of payu::validateOrder() should be compatible with that of PaymentModuleCore::validateOrder() in /home/kokietki/domains/kokietki.com.pl/public_html/modules/payu/payu.php on line 0 Strict Standards: Declaration of payu::displayConfirmation() should be compatible with that of ModuleCore::displayConfirmation() in /home/kokietki/domains/kokietki.com.pl/public_html/modules/payu/payu.php on line 0 oraz drugi błąd po wybieraniu sposobu wysyłki KOMUNIKAT ZE STRONY KOKIETKI.COM.PL TECHNICAL ERROR UNABLE TO SAVE CARRIER DETAIL ERROR THROWN :[OBJECT oBJECT] TEXT STATUS: PARSERERROR Wykasowałem moduł Payu i błędy zniknęły. Jednak nic to nie zmieniło w moim problemie. Zainstalowałem również inny moduł , który wcześniej działał Payment2Carrier i również nie działa... W miedzy czasie chodzenia i dokonywania zamówienia wywalił błąd pliku cart.php z override/classes .... Jak się okazało w tym pliku są modyfikacje z portalu cash4free (integracja zliczająca cashback) . Odinstalowałem integracje i shiptopay nadal nie działa . jednak zastanawiam się czy moduł nie zrobił zmian których już nie mogę cofnąć. Nie jestem pewien czy to może być na pewno to gdyż został zainstalowany około tydzień wcześniej niż zauważyłem problem. Zrobiłem tez test i odinstalowałem wszystkie sposoby płatności i zainstalowałem na nowo Oczywiscie bez zmian.. Wszystkie zawsze sie wyswietlaja Także sam nie wiem gdzie może być problem.. Mimo zainstalowanych modułów i nawet nie zaznaczonych żadnych sposobów płatności i tak wyświetlają się wszystkie po zainstalowaniu
  3. [Moduł] ShipToPay (ship2pay) dla PrestaShop 1.6

    Witam , zrobiłem tak jak mówiłeś... Odinstalowałem wszystko zainstalowałem na nowo , sprawdziłem plik hook total commanderem czy jest przed instalacja (nie było) jak również po instalacji i już był oczywiście ten w modułu. Potem skonfigurowałem moduł i usunąłem plik class_index.php. a potem skonfigurowałem moduł. Chciałem wejść na stronę sklepu aby przetestować i znów sklep nie włącza się wogóle i biała strona. Na ta sytuacje w Twoim module jak również Payment2carrier pomaga wejście do panelu i wyczyszczenie plików tymczasowych . Strona zaczęła działać.. Zamówienia zawsze robiłem na 1 stronie jednak teraz włączyłem 5 kroków i tak samo jest. Bez względu jaka wybiorę wysyłkę są wszystkie płatności.. Cos wydaje mi się ze ta biała strona jest podejrzana , nigdy tego nie było a zarówno w Twoim module jak i Payment jest tak samo. A przecież przez kilka tygodni było dobrze.
  4. [Moduł] ShipToPay (ship2pay) dla PrestaShop 1.6

    Witaj Ircykkk . Nie korzystam z multistore w związku z czym nie mam do wyboru tego menu w którym wybieram sklep. Mam jedynie ptaszki do zaznaczenia przy wysyłkach i płatnościach. Sprawdziłem katalog override/classes i był plik dokładnie takiej wielkości jak w Twoim module. Skasowałem go zupełnie nic się nie zmienia . Wgrałem z katalogu z modułu tez nic to nie zmieniło. W katalogu module/ był plik module.php jedynie i go usunąlem. Plik class_index tez wykasowałem i nic... Co zmiane dodatkowo czyscze pliki tymczasowe w sklepie na wypadek zaciagniecia z cachu. Rowniez w przegladarce tez.. Jeszcze co widzę nie tak to mam w każdym z tych modułów typu shiptopay opcje płatności cashondeliverywithfee którą mogę zaznaczyć jednak jej wogole nie ma prestashop w modułach. Odrazu to widać po ikonie od loga tej płatności ze ścieżka odwołująca się do obrazka miniaturki nie występuje. Wydaje mi się ze to pozostałość po starej prestashop . Nigdzie nie mam tego modułu w panelu wiec nie mogę tego usunąć jednak wspomniany moduł PCPAYMENT2CARRIER działał bez problemu jak ta sytuacja wtedy również miała miejsce.... Dla pewności powiem ze moduł za pobraniem mam i nazywa się cashondelivery. Może masz jakieś pomysły jeszcze ??? Dziękuje
  5. [Moduł] ShipToPay (ship2pay) dla PrestaShop 1.6

    Witam , bardzo się ucieszyłem ze w końcu jest dedykowany moduł jednak u mnie niestety nie działa... Przypuszczam że jest to spowodowane jakimś problemem u mnie. Może coś podpowiecie... Posiadam preste 1.6.0.8 i do tej pory korzystałem do tego celu z modułu Payment 2 carriers 0.93 który działał dobrze. Oczywiście był problem ze trzeba było resetować moduł przy jakiejś drobnej zmianie w płatnościach lub kurierach ale przywykłem do tego.. Pewnego dnia przestał działać zupełnie sklep . Nie wchodziła strona i na monitorze biała strona bez jakiej kolwiek informacji , błędu. Przez przypadek wpadłem na to ze to ten moduł Payment2Carier . Nie pomógł żaden reset, odinstalowanie czy konfiguracja.. Musiałem na stałe pożegnać się.. Zainstalowałem nowy moduł z tego wątku Ship To Pay 2.0. Oczywiście zainstalował się poprawnie , wybrałem płatności względem wysyłek jednak żadnej reakcji nie widzę . Pojawiają się wszystkie płatności. Oczywiście odinstalowałem stary moduł , wyczyściłem cookies sklepu i przeglądarki , jak również kilka razy instalowałem i czyściłem nowy moduł ShipToPay 2.0 i nic.... Jesteście chyba moją ostatnia deską ratunku.... Dzięki
  6. Witam serdecznie, szukałem na forach jednak nie udało mi się znaleźć rozwiązania. Posiadam od niedawna sklep w wersji 1.6.0.8 czyli aktualna preste i mam problem z modułem Blok nakładania filtrów nawigacyjnych v1.11 czyli blocklayer. Jest to standardowy moduł w tej wersji. Wszystko działa super jeżeli chodzi o cechy produktów. Problem mam natomiast z atrybutami. Program pokazuje porostu wszystkie atrybuty również ze stanem 0. Proszę o wskazówkę jaka zmienna dodać aby produkt pozywał jedynie atrybuty ze stanem dodatnim a nie wszystkie które dany produkt ma wpisane przy dodawaniu towaru do sklepu. W moim przypadku , sklepu z obuwiem taka sytuacja jest dosyć ważna gdyż bardzo przydatne jest filtrowanie dostępnego rozmiaru obuwia. Mamy krótkie serie butów i jeżeli sprzedamy dany rozmiar to może drugi raz go już nie być. Klienta interesuje wyświetlenie dostępnych rozmiarów a nie wszystkich bo taka wyszukiwarka do niczego nie jest potrzebna gdyż wszystkie buty maja te same rozmiary czyli atrybuty. Dodam ze do wersji stare 1.3.1 znalazłem taki moduł i na forach zmienna która powodowała pokazanie tylko dostępnych atrybutów. Oczywiście ustawienia w prescie , jak również w module nic nie pomagają jeżeli chodzi o atrybuty tylko o stan całego produktu Adres sklepu z opisywanym problemem to www.kokietki.com.pl Dziękuje za wszelką pomoc....
×